Ιστορική μέρα για την Ελβετία: Ηχηρό «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα για γάμο ομόφυλων ζευγαριών (video)

Οι Ελβετοί είπαν "ΝΑΙ" στην πρόοδο. Ακόμα και αν γι αυτό χρειάστηκε δημοψήφισμα.

Ιστορική μέρα για την Ελβετία: Ηχηρό «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα για γάμο ομόφυλων ζευγαριών (video)

Παρά την αντίθεση του Δεξιού συντηρητικού κόμματος και θρησκευτικών οργανώσεων, η Ελβετία αναγνωρίζει πλέον το δικαίωμα ομόφυλων ζευγαριών στον γάμο, καθώς τα αποτελέσματα ξεπερνούν ακόμα και τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις.

Πέρυσι τον Δεκέμβριο το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο τη Ελβετίας είχε ψηφίσει νόμο που επέτρεπε τον γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών, αλλα το εν μέρει αμεσοδημοκρατικό σύστημα του κράτους δίνει το δικαίωμα σε πολιτικές, κοινωνικές και θρησκευτικές οργανώσεις, να προσβάλουν κάποιες αποφάσεις και να ζητούν δημοψηφίσματα.

Αξίζει μάλιστα να αναφερθεί πως η Ελβετία ήταν από τις λίγες Δυτικο-ευρωπαϊκές χώρες που ο γάμος μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών παρέμενε εκτός νόμου.

Όλα αυτά άλλαξαν με το χθεσινό δημοσψήφισμα, με τους Ελβετούς να λένε ηχηρό "ΝΑΙ" στην αγάπη, την αυτοδιάθεση και ελευθερία επιλογής.

Αν και η αγάπη δεν πρέπει να γίνεται προϊόν δημοψηφισμάτων. Ακόμα και αν άργησε, αυτή ήταν μια ιστορική μέρα για την Ελβετία.

Το κράτος "αποκαλβινοποιείται". Και αυτό λέει πολλά.

ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΣΧΟΛΙΑ
Το 20/20 magazine σέβεται απόλυτα το δικαίωμα του αναγνώστη/ριας, να εκφράζει ανεμπόδιστα και ελεύθερα τις απόψεις του/της στο πλαίσιο ενός ελεύθερου και κόσμιου διαλόγου. Παρόλα αυτά υπογραμμίζουμε ρητά ότι τα σχόλια των επισκεπτών του www.2020mag.gr, εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον χρήστη/ρια και μόνον αυτόν. Το www.2020mag.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια (απαγορεύονται επίσης τα σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλες ιστοσελίδες). Οι χρήστες που θα χρησιμοποιούν ύβρεις, απρεπείς εκφράσεις ή θα προκαλούν, θα αποκλείονται.