R. Kelly: Ένοχος για σεξουαλική κακοποίηση γυναικών και ανήλικων κοριτσιών (video)

Βάσει πολυάριθμων καταγγελιών για ανάρμοστη συμπεριφορά προς νεαρές γυναίκες και ανήλικα κορίτσια, ο Αμερικανός τραγουδιστής R. Kelly, πασίγνωστος για το τραγούδι του “I Believe I Can Fly”, καταδικάστηκε χθες, Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, για σεξουαλική κακοποίηση και άλλα 8 αδικήματα, έπειτα από δεκαετίες αποφυγής της ποινικής του ευθύνης.

R. Kelly: Ένοχος για σεξουαλική κακοποίηση γυναικών και ανήλικων κοριτσιών (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Μια επιτροπή ενόρκων αποτελούμενη από επτά άνδρες και πέντε γυναίκες έκριναν τον διάσημο 54χρονο σούπερ σταρ της R&B, R. Kelly, ένοχο και για τις εννέα κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν, συμπεριλαμβανομένου του sex trafficking και της σεξουαλικής κακοποίησης. Ο τραγουδιστής, φορώντας μαύρα γυαλιά και μάσκα στο πρόσωπό του, παρέμεινε ακίνητος με τα μάτια κλειστά τη στιγμή που το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μπρούκλιν ανακοίνωνε την ετυμηγορία. Οι εισαγγελείς ισχυρίστηκαν ότι η δράση των συνοδών του, μάνατζερ και βοηθών, που βοηθούσαν τον R. Kelly να γνωρίζει κορίτσια και να τα κρατά πειθήνια και ήσυχα, συνιστά εγκληματική επιχείρηση. Ταυτόχρονα με τον τραγουδιστή, δύο ακόμη άτομα αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε ξεχωριστή ομοσπονδιακή δίκη που εκκρεμεί στο Σικάγο.

Ο R. Kelly αντιμετωπίζει τον κίνδυνο φυλάκισης δεκαετιών για τα εγκλήματά του, συμπεριλαμβανομένης της παραβίασης του νόμου Mann, ενός νόμου κατά του sex trafficking που απαγορεύει τη μεταφορά οποιουδήποτε έξω από τα σύνορα της πολιτείας «για οποιονδήποτε ανήθικο σκοπό». Ένας από τους δικηγόρους του τραγουδιστή, ο Deveraux Cannick, δήλωσε απογοητευμένος και εναποθέτει τις ελπίδες του σε μελλοντική έφεση. «Νομίζω ότι είμαι ακόμα πιο απογοητευμένος που η κυβέρνηση ανέδειξε την υπόθεση σε κορυφαίο ζήτημα, δεδομένων όλων των ασαφειών», είπε ο Cannick.

Αρκετές κατήγοροι κατέθεσαν ανατριχιαστικές λεπτομέρειες κατά τη διάρκεια της δίκης, ισχυριζόμενοι ότι ο Kelly τις υπέβαλε σε διεστραμμένες και σαδιστικές πράξεις όταν ήταν ανήλικες.

Για χρόνια, το κοινό και τα ειδησεογραφικά μέσα έμοιζαν περισσότερο να «διασκεδάζουν» παρά να τρομοκρατούνται από καταγγελίες εναντίον του τραγουδιστή για ακατάλληλες σχέσεις με ανηλίκες, αρχής γενομένης από τον παράνομο γάμο του με το φαινόμενο της R&B, Aaliyah, το 1994, όταν ήταν μόλις 15 ετών. Ωστόσο, οι δίσκοι και τα εισιτήρια συναυλιών του συνέχισαν να πωλούνται. Πολλοί καλλιτέχνες συνέχισαν να ηχογραφούν μαζί του τραγούδια, ακόμη και μετά τη σύλληψή του το 2002, όταν κατηγορήθηκε ότι ηχογράφησε τη σεξουαλική κακοποίηση ενός 14χρονου κοριτσιού από τον ίδιο, μάλιστα ουρώντας πάνω του. Η εκτεταμένη δημόσια καταδίκη δεν ήρθε παρά μόνο όταν ένα ευρέως διαδεδομένο ντοκιμαντέρ, το “Surviving R. Kelly”, βοήθησε να γίνει η υπόθεσή του «σημαία» του κινήματος #MeToo και έδωσε φωνή στις κατήγορους, που αναρωτήθηκαν αν οι ιστορίες τους αγνοήθηκαν προηγουμένως επειδή ήταν μαύρες γυναίκες.

«Θύματα αυτής της υπόθεσης, οι φωνές σας ακούστηκαν και η δικαιοσύνη επιτέλους αποδόθηκε», δήλωσε τη Δευτέρα η εν ενεργεία εισαγγελέας των ΗΠΑ Jacquelyn Kasulis. Η Gloria Allred, δικηγόρος αρκετών από τις κατηγόρους του Kelly, δήλωσε έξω από το δικαστικό μέγαρο ότι από όλα τα αρπακτικά που αντιμετώπισε , μια λίστα που περιλαμβάνει τους Harvey Weinstein και Jeffrey Epstein, «ο Mr. Kelly είναι ο χειρότερος».


*Με πληροφορίες από Hollywoodreporter.com

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ