Ερευνητές βιολόγοι του ΑΠΘ τιμούν τον Παύλο Φύσσα και το Ζακ Κωστόπουλο με τον πιο πρωτότυπο τρόπο

Με έναν πολύ πρωτότυπο τρόπο, ερευνητές βιολόγοι του ΑΠΘ τιμούν τον Παύλο Φύσσα, τον Ζακ Κωστόπουλο και τον Ιωάννη Δ. Παντή.

Ερευνητές βιολόγοι του ΑΠΘ τιμούν τον Παύλο Φύσσα και το Ζακ Κωστόπουλο με τον πιο πρωτότυπο τρόπο

Μελέτη του Cyanolab AUTH και των βιολόγων Μάνθου Πάνου και Σπύρου Γκέλη του τμήματος βιολογίας του ΑΠΘ, περιγράφει 5 νέα γένη και 9 νέα είδη κυανοβακτηρίων σε όλη την Ευρώπη. Τα ονόματα του Παύλου Φύσσα, του Ζακ Κωστόπουλου και του πανεπιστημιακού καθηγητή Ιωάννη Παντή, δόθηκαν τιμητικά σε τρία νέα είδη.

Tην σχετική ανάρτηση την βρήκαμε στην σελίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων, της επαγγελματικής - επιστημονικής ένωσης των Βιολόγων, η οποία περιέχει πλούσιο υλικό σχετικά με την επιστήμη του 21ου αιώνα, τη Βιολογία.

Όπως αναφέρει η ανάρτηση με τίτλο «Εννέα νέα είδη κυανοβακτηρίων»:

Σε μια πρωτοποριακή μελέτη του Cyanolab AUTH και των βιολόγων: Υποψηφίου Διδάκτωρα Μάνθου Πάνου και Επίκουρου Καθηγητή Σπύρου Γκέλη (Τμήμα Βιολογίας ΑΠΘ), περιγράφονται 5 νέα γένη και 9 νέα είδη κυανοβακτηρίων από διάφορα περιβάλλοντα σε όλη την Ευρώπη (από λίμνες της Εσθονίας και χερσαία σπήλαια της Ελλάδας, μέχρι αγχίαλα σπήλαια των Καναρίων Νήσων και βραχώδεις παραλίες της Ρόδου).

Η ερευνητική ομάδα θέλησε να τιμήσει, μέσω της ονοματοδοσίας, την μνήμη των:

  • Ιωάννης Δ. Παντής (1957-2017), Έλληνας Βιολόγος, πανεπιστημιακός καθηγητής Οικολογίας, του οποίου η πρωτοπόρος εργασία συνέβαλε σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος και διαχείριση οικοσυστήματος, συμπεριλαμβανομένων των παράκτιων περιοχών, στην Ελλάδα (είδος Stenomitos pantisii)
  • Παύλος Φύσσας (1979-2013) Έλληνας μουσικός και ακτιβιστής, δολοφονήθηκε από μέλος της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή (είδος Speos fyssasii).
  • Ζαχαρίας (Ζακ) Κωστόπουλος (1985-2018) Έλληνας LGBTQI+, HIV ακτιβιστής, και drag queen, γνωστή και ως Zackie Oh (είδος: Iphianassa zackieohae)

Διαβάστε την σχετική, πρωτότυπη δημοσίευση ΕΔΩ

ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΣΧΟΛΙΑ
Το 20/20 magazine σέβεται απόλυτα το δικαίωμα του αναγνώστη/ριας, να εκφράζει ανεμπόδιστα και ελεύθερα τις απόψεις του/της στο πλαίσιο ενός ελεύθερου και κόσμιου διαλόγου. Παρόλα αυτά υπογραμμίζουμε ρητά ότι τα σχόλια των επισκεπτών του www.2020mag.gr, εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον χρήστη/ρια και μόνον αυτόν. Το www.2020mag.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια (απαγορεύονται επίσης τα σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλες ιστοσελίδες). Οι χρήστες που θα χρησιμοποιούν ύβρεις, απρεπείς εκφράσεις ή θα προκαλούν, θα αποκλείονται.