Δολοφονία Ζακ Κωστόπουλου: Τι έλεγε ακριβώς πριν ένα χρόνο ο Άρης Πορτοσάλτε (video)

«Τοξικοαυτό» και «ληστή» χαρακτήριζε ακριβώς πριν ένα χρόνο, ο Άρης Πορτοσάλτε τον δολοφονημένο Ζακ Κωστόπουλο.

Δολοφονία Ζακ Κωστόπουλου: Τι έλεγε ακριβώς πριν ένα χρόνο ο Άρης Πορτοσάλτε (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Όποιος μπαίνει σε ένα μαγαζί μέσα… γιατί αυτός αποδείχτηκε ότι είναι τοξικοαυτός

Ακριβώς ένα χρόνο πριν, όταν και αναβλήθηκε η Δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου που ξεκίνησε πάλι σήμερα, ο Άρης Πορτοσάλτε σχολίαζε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ:

«Γιατί θα έχουμε σήμερα συγκεντρώσεις και πορείες; Γιατί αρχίζει μια δεύτερη δίκη του Ζακ Κωστόπουλου. Αυτού του ανθρώπου ο οποίος μπήκε να ληστέψει και δεν συνελήφθη όπως έπρεπε, μεταξύ μας. Έπεσε εκεί ένας κόσμος πάνω και έγιναν πράγματα που δε θα έπρεπε να συμβούν, για να είμαστε καθαροί.
Όποιος μπαίνει σε ένα μαγαζί μέσα… γιατί αυτός αποδείχτηκε ότι είναι τοξικοαυτός, δε θα μπω στις λεπτομέρειες της υπόθεσης. Έγιναν πράγματα που δεν πρέπει να γίνονται σε μια κοινωνία, σύμφωνοι; Μπήκε κάποιος να κάνει διάρρηξη, θα ‘ρθει η αστυνομία να τον συλλάβει. Αυτή είναι η δική μου γνώμη. Θα μου πεις, εσύ εφάρμοσέ το στο σπίτι σου. Δεν μπαίνω στη κουβέντα, γιατί η μια κουβέντα θα φέρει την άλλη και δεν έχει κανένα νόημα. Το ζήτημα είναι ότι γίνεται μια δεύτερη δίκη που κινητοποιεί πάλι ομάδες…»

Μετά την παραπάνω τοποθέτηση του Άρη Πορτοσάλτε, η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου είχε εκδώσει μέσω των δικηγόρων της, ανακοίνωση που έλεγε τα εξής:

«Με ιδιαίτερη δυσφορία και ανησυχία διαπιστώσαμε ότι σήμερα το πρωί, μια ώρα πριν την έναρξη της δίκης των κατηγορουμένων για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, ακούστηκαν ψευδή και ανακριβή γεγονότα και ιδιαίτερα προσβλητικές κρίσεις για τον θανόντα από τον κ. Πορτοσάλτε στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ.

Ο εν λόγω δημοσιογράφος μετατρέποντας το θύμα ενός άγριου λιντσαρίσματος σε θύτη, και μετατρεπόμενος ο ίδιος σε ραδιο-δικαστή, απέκρυψε τα -αναμφισβήτητα ακόμα και από την υπεράσπιση- ιατρικά πορίσματα, διαδίδοντας ψευδείς ειδήσεις ενώ διαστρέβλωσε πλήρως τις αποφάνσεις του παραπεμπτικού βουλεύματος, με το οποίο οι κατηγορούμενοι δικάζονται.

Οι απόψεις του κ. Πορτοσάλτε χαρακτηρίζουν τον ίδιο. Η τήρηση πάντως της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και η μετάδοση αληθών ειδήσεων, με ακρίβεια και αντικειμενικότητα, είναι καθήκον του και βαραίνει επίσης τόσο την ΕΣΗΕΑ και το ΕΣΡ όσο και τον ραδιοφωνικό σταθμό που του δίνει βήμα.

Το ελάχιστο το οποίο αναμένει η οικογένεια από τον ίδιο είναι να ανασκευάσει και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη και από τους ελεγκτικούς φορείς να πράξουν τα δέοντα και νόμιμα.

Εκ μέρους της οικογένειας Κωστόπουλου

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής

Άννυ Παπαρρούσου

Κλειώ Παπαπαντολέων»

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ