Πατέρας Ζακ Κωστόπουλου: «Μακάρι να ήταν ληστής και να τον έπιαναν - Θα ήταν εδώ και ζωντανός»

Για το Ζακ που ήθελε να αλλάξει τον κόσμο μίλησε ο πατέρας του Ζακ, Ευθύμιος Κωστόπουλος, κατά την κατάθεσή του την πρώτη μέρα της δίκης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Πατέρας Ζακ Κωστόπουλου: «Μακάρι να ήταν ληστής και να τον έπιαναν - Θα ήταν εδώ και ζωντανός»
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Δεν ίδρωσε κανενός το αυτί. Για μένα είναι διπλά δολοφόνοι οι αστυνομικοί. Απόκρυψαν στοιχεία. Έκαναν έλεγχο στο τηλέφωνο του γιου μου και όχι στων κατηγορουμένων», δήλωσε ο Ευθύμιος Κωστόπουλος και συνέχισε: «Είδα το βίντεο, κάτω το είχαν το παιδί με αίματα και να τον κλωτσοπατάνε. Πριν λίγους μήνες ένας σκότωσε ένα γατάκι και τώρα είναι μέσα και αυτοί είναι έξω. Πως είναι δυνατόν; Συγγνώμη για την οργή μου αλλά έχω θυμό μέσα μου για αυτό που συνέβη. Δεν είναι πράγματα αυτά σε μια πολιτισμένη χώρα».

Πρόεδρος: Σας είχε πει ότι κάποιος τον απειλούσε;

Πατέρας Ζακ: Δεν είχα πρόσφατο τηλεφώνημα εκείνες τις ημέρες. Δεν είχε κανένα πρόβλημα είχε τη στήριξη μας στο οικονομικό. Δεν ήταν περιθωριοποιημένο άτομο, δούλευε σε εφημερίδα, έπαιζε σε θέατρο είχε και ένα επίδομα. Δεν υπήρχε περίπτωση να τον αφήσω χωρίς χρήματα κι εγώ. Ήμουν δίπλα του και το ήξερε. Μια μέρα πριν φύγω, μου είπε να πάμε στα κλαρίνα και πήγαμε. Ήταν χαρούμενος, είχε διάθεση.

Μιλώντας για την προσωπικότητα του Ζακ, ο κ. Ευθύμιος Κωστόπουλος ανέφερε πως ο γιος του ήταν ένας άνθρωπος που ήθελε να αλλάξει τον κόσμο. Χαρούμενος, χωρίς κάποιο πρόβλημα υγείας, που στηριζόταν οικονομικά από την οικογένειά του και είχε στο παρελθόν δεχθεί επιθέσεις.

«Δεν ήταν βίαιος, κάθε άλλο. Όταν μας είπαν ο Ζαχαρίας πήγε και λήστεψε κανείς δεν το πίστεψε. Δήλωνε κατά της βίας και θα ήταν ο ίδιος βίαιος; Δεν στέκει αυτό. Μακάρι να ήταν ληστής και να τον έπιαναν. Θα ήταν εδώ και ζωντανός. Πολλά είναι τα γιατί και θα τα δείτε κι εσείς».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ