Οργή στην Έδεσσα για την κατάργηση ΜΕΘ του νοσοκομείου (video - εικόνες)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με μεγάλη συμμετοχή εργαζομένων και πολιτών κατά της κατάργησης της ΜΕΘ του τοπικού νοσοκομείου, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης (21/10).

Οργή στην Έδεσσα για την κατάργηση ΜΕΘ του νοσοκομείου (video - εικόνες)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ του grtimes.gr, οι εργαζόμενοι τάσσονται κατά της αναστολής της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Έδεσσας, την ίδια ώρα που το υπουργείο Υγείας αποφάσισε τη μετακίνηση γιατρών από τη ΜΕΘ του νοσοκομείου της Έδεσσας σε αυτό των Γιαννιτσών, το οποίο είναι υποστελεγχωμένο από υγειονομικό προσωπικό.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το Νοσοκομείο Έδεσσας να μένει με μόλις έναν γιατρό, ενώ η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας μετατρέπεται σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας με τρία κρεβάτια.

Στα αιτήματα των εργαζομένων είναι να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και ανάπτυξη νέων κλινικών στα δύο νοσοκομεία με βάση τις σύγχρονες υγειονομικές ανάγκες της περιοχής.

Ιατρικός Σύλλογος Πέλλας: «Υπέρ της αναβάθμισης του ΕΣΥ- όχι της υποβάθμισης»

Ο πρόεδρος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Γιαννιτσών, Σίμος Φωστηρόπουλος, εξήγησε, μιλώντας στο GRTimes πως οποιαδήποτε συγχώνευση κλινικών υποβαθμίζει και δεν βελτιώνει τις δομές Υγείας. «Κανένα νοσοκομείο δεν πρέπει να υποβαθμίζεται, οποιαδήποτε συγχώνευση κλινικών με διασυνδεόμενα νοσοκομεία δεν αναβαθμίζει το νοσοκομείο, αλλά το υποβαθμίζει», ανέφερε και εξήγησε πως το κλείσιμο της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Έδεσσας, υποχρεώνει τους κατοίκους της Έδεσσας να μεταφέρονται στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών.

«Ως Ιατρικός Σύλλογος είμαστε ενάντια στην υποβάθμιση του ΕΣΥ, ενάντια στο κλείσιμο κλινικών, ενάντια στις συγχωνεύσεις. Είμαστε υπέρ της αναβάθμισης» τόνισε ο πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πέλλας Στυλιανός Καλούδης και πρόσθεσε πως «Αυτό που προτείναμε ως σύλλογος ήταν αυτό που έκαναν και άλλες περιφέρειες, να πριμοδοτήσουν τις θέσεις των υγειονομικών στα Γιαννιτσά με έξτρα επίδομα, ώστε να προσελκύσουν εντατικολόγους για να λειτουργήσει η εντατική των Γιαννιτσών».

Όπως δήλωσε στο GRTimes o δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου, πρόκειται για «Ένα δίκαιο αίτημα των εμπλεκομένων στην υγεία, που δεν μπορεί να μας αφήσει αδιάφορους. Αφήνουμε την πολιτική, γιατί στην υγεία δεν υπάρχει πολιτική και αντιδρούμε κόσμια, ανθρώπινα για εμάς και τα παιδιά μας»

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ