"Εμφύλιος" στην ΕΛ.ΑΣ.: Επίθεση του Γ.Γ. Ειδικών φρουρών στην ηγεσία της Αστυνομίας (video)

Ευθεία αμφισβήτηση της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. από τον Γ.Γ. Ειδικών Φρουρών, Στράτο Μαυροειδάκο.

ΠΡΟΒΟΛΗ

Ο γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών αφού επιβεβαίωσε ότι το Κέντρο Επιχειρήσεων και συγκεκριμένα ο Ταξίαρχος της Άμεσης Δράσης, είχε δώσει εντολή στους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ να σταματήσουν την -φονική όπως κατέληξε- καταδίωξη του οχήματος στο Πέραμα, χαρακτήρισε την εντολή αυτή, «παράνομη». 

Σε τηλεοπτική του εμφάνιση στον ΑΝΤ1, ο Στράτος Μαυροειδάκος δήλωσε ότι υπάρχει κατάθεση συναδέλφων του πως διαβίβασαν την εντολή «σταματήστε την καταδίωξη», άλλα όπως είπε χαρακτηριστικά, αυτό είναι παράνομο, γιατί «Όταν έχει γίνει αυτόφωρο πλημμέλημα ή κακούργημα δεν υπάρχει στο ποινικό δίκαιο της χώρας μας να σταματήσει η καταδίωξη. Που υπάρχει αυτό; Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή αστυνομία στον κόσμο που να λέει "σταματήστε", δηλαδή τους αφήνουμε να φύγουν».

Στη συνέχεια βέβαια ο κ. Μαυροειδάκος δήλωσε πως οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ δεν θα μπορούσαν να ακούσουν την εντολή για διακοπή της καταδίωξης καθώς «κανένας αστυνομικός της Ομάδας ΔΙΑΣ δεν έχει ακουστικό. Πώς θα ακούσουν τους ασυρμάτους με 180 χιλιόμετρ και τις σειρήνες;»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζει κατάπτυστες ανακοινώσεις εναντίον σκληρά εργαζόμενων Ειδικών Φρουρών», δήλωσε επίσης ο κ. Μαυροειδάκος εξαπολύοντας επίθεση και στην Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ