ΕΚΠΟΙΖΩ: Αυξήσεις στο ρεύμα έως και 170%

Βροχή καταγγελιών για τη ραγδαία αύξηση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας.

ΕΚΠΟΙΖΩ: Αυξήσεις στο ρεύμα έως και 170%

Από 30% ως 170% κυμαίνεται η αύξηση στους λογαριασμούς των παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος, που προμηθεύουν ηλεκτρικό ρεύμα σπίτια και επιχειρήσεις, κατά το τρίτο τρίμηνο του 2021, το διάστημα κατά το οποίο η Ελλάδα ήταν πρώτη στην Ευρώπη όσον αφορά στην τιμής της χονδρικής αγοράς ρεύματος.

Η μετακύλιση των τιμών στους καταναλωτές, μέσω της ενεργοποίησης της ρήτρας αναπροσαρμογής, είναι γεγονός όπως καταγγέλει η αντιπρόεδρος της Ένωσης Προστασίας των καταναλωτών «ΕΚΠΟΙΖΩ», κ. Παναγιώτα Καλαποθαράκου, κατά τη διάρκεια ημερίδας που πραγματοποίησε η ΕΚΠΟΙΖΩ σε συνεργασία με τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και με αντικείμενο την τιμολόγηση της ενέργειας και την προστασία των καταναλωτών.

Η κ. Καλαποθαράκου, τόνισε πως η αύξηση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος έχει προκαλέσει «βροχή» καταγγελιών και οι φουσκωμένοι λογαριασμοί ηλεκτρικής ενέργειας αποτελούν αυτή τη στιγμή τη δεύτερη αιτία καταγγελιών των καταναλωτών προς την ΕΚΠΟΙΖΩ, ενώ αναμένεται σε λίγο διάστημα να είναι η πρώτη.

Όπως υπογράμμισε η αντιπρόεδρος της ΕΚΠΟΙΖΩ, οι καταγγελίες αφορούν κυρίως την πολύπλοκη ανάγνωση των τιμολογίων που τα καθιστούν μη συγκρίσιμα και δυσκολεύουν τους καταναλωτές στις επιλογές τους, την έλλειψη ενημέρωσης σχετικά με τις ρήτρες αναπροσαρμογής, ασαφείς ή παραπλανητικούς ισχυρισμούς των εταιρειών για να πείσουν τους πελάτες να αλλάξουν πάροχο, καταχρηστικούς όρους και «ψιλά γράμματα», αδικαιολόγητες χρεώσεις και αθέμιτες εμπορικές πρακτικές.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΣΧΟΛΙΑ
Το 20/20 magazine σέβεται απόλυτα το δικαίωμα του αναγνώστη/ριας, να εκφράζει ανεμπόδιστα και ελεύθερα τις απόψεις του/της στο πλαίσιο ενός ελεύθερου και κόσμιου διαλόγου. Παρόλα αυτά υπογραμμίζουμε ρητά ότι τα σχόλια των επισκεπτών του www.2020mag.gr, εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον χρήστη/ρια και μόνον αυτόν. Το www.2020mag.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια (απαγορεύονται επίσης τα σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλες ιστοσελίδες). Οι χρήστες που θα χρησιμοποιούν ύβρεις, απρεπείς εκφράσεις ή θα προκαλούν, θα αποκλείονται.