Εκδόθηκε το πρώτο διαβατήριο με ένδειξη "Χ" στην επιλογή φύλου

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι εγκρίθηκε και παραδόθηκε το πρώτο διαβατήριο που φέρει την ένδειξη Χ όσον αφορα στην επιλογή φύλου, σε άτομο που δηλώνει πως δεν καλύπτεται από τους "παραδοσιακούς" χαρακτηρισμούς άρσενικό και θηλυκό.

 

Εκδόθηκε το πρώτο διαβατήριο με ένδειξη

Όπως ανακοινώθηκε, από τις αρχές του 2022 όσοι ζητούν να εκδώσουν διαβατήριο θα έχουν και τη συγκεκριμένη επιλογή.

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ «πρόσθεσε την επιλογή Χ για τα μεσοφυλικά άτομα και γενικότερα για όσους δεν αυτοπροσδιορίζονται με βάση τα μέχρι σήμερα κριτήρια φύλου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Νεντ Πράις, συμπληρώνοντας πως η αμερικανική διπλωματία δεσμεύεται να προωθήσει την ελευθερία, την αξιοπρέπεια και την ισότητα όλων των ανθρώπων.

Το πρώτο ουδέτερο ως προς το φύλο διαβατήριο της χώρας εκδόθηκε στην Dana Zzyym, μια intersex βετεράνο στρατιώτη που μήνυσε το State Department το 2015.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΣΧΟΛΙΑ
Το 20/20 magazine σέβεται απόλυτα το δικαίωμα του αναγνώστη/ριας, να εκφράζει ανεμπόδιστα και ελεύθερα τις απόψεις του/της στο πλαίσιο ενός ελεύθερου και κόσμιου διαλόγου. Παρόλα αυτά υπογραμμίζουμε ρητά ότι τα σχόλια των επισκεπτών του www.2020mag.gr, εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον χρήστη/ρια και μόνον αυτόν. Το www.2020mag.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια (απαγορεύονται επίσης τα σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλες ιστοσελίδες). Οι χρήστες που θα χρησιμοποιούν ύβρεις, απρεπείς εκφράσεις ή θα προκαλούν, θα αποκλείονται.