Καμπαγιάννης για Πέραμα: Να διερευνηθούν και ρατσιστικά κίνητρα για τον θάνατο του Νίκου Σαμπάνη

Να διερευνηθούν και τα ρατσιστικά κίνητρα για το θάνατο του Νικόλαου Σαμπάνη στο Πέραμα, ζήτησε σε τηλεοπτική του παρέμβαση ο δικηγόρος της οικογένειας του 18χρονου, Θανάσης Καμπαγιάννης.

Καμπαγιάννης για Πέραμα: Να διερευνηθούν και ρατσιστικά κίνητρα για τον θάνατο του Νίκου Σαμπάνη
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Βοούν τα δεδομένα ότι υπάρχει υπέρβαση, αυθαιρεσία και δολοφονία και πρέπει να διερευνηθεί και το ρατσιστικό κίνητρο», δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Θανάσης Καμπαγιάννης, προσθέτοντας: «Σκυλί να επιτεθεί δεν ρίχνεις 36 σφαίρες και αντί για τα λάστιχα αυτοκινήτου βρίσκουν θώρακα. Μόνο σε Ρομά θα μπορούσε να εκτοξευθεί κατηγορία για επτά κακουργήματα κι αυτό μολύνει τον δημόσιο διάλογο».

«Έχουμε 36 κάλυκες δηλαδή σφαίρες προκειμένου δήθεν να ακινητοποιήσουν τα λάστιχα. Ρίχνουν στα λάστιχα, πετυχαίνουν το θώρακα του Νίκου Σαμπάνη, σε κατοικημένη περιοχή , ενώ παραβιάζεται ρητή εντολή από Κέντρο Επιχειρήσεων σε όλες τις ομάδες να μην συνεχίσουν. Και είναι ψεύδος της ΕΛ.ΑΣ. ότι υπάρχουν τραυματίες αστυνομικοί», υπογράμμισε ο δικηγόρος της οικογένειας του Νικόλαου Σαμπάνη που βρήκε το θάνατο από τις σφαίρες των αστυνομικών στο Πέραμα.

Όσον αφορά στους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, ο Θ. Καμπαγιάννης τόνισε χαρακτηριστικά πως «τελούν εκτός νομιμότητας, είναι αυτονομημένες ομάδες που παραβιάζουν εντολή από το Κέντρο. Δεν υπήρχε ενεργός κίνδυνος ζωής που να δικαιολογεί τη νόμιμη χρήση υπηρεσιακών όπλων. Υπήρχαν σπίτια και αυτοκίνητα που γαζώθηκαν από σφαίρες. Κι αυτό είναι καλή αστυνόμευση; Ας μας πουν ότι θα ξαναβάλουν στολή, θα πάρουν όπλο και θα γυρίσουν στην υπηρεσία τους, οι επτά αστυνομικοί».

«Στο υπό καταδίωξη αυτοκίνητο επέβαιναν ανήλικα και άοπλα παιδιά. Ο Νίκος Σαμπάνης, γεννημένος το 2003, είναι 18 ετών κι αυτό είναι σαφέστατο. Οι αστυνομικοί δεν γνώριζαν καν ότι το όχημα ήταν κλεμμένο γιατί δεν είχε δηλωθεί. Γι’ αυτό το Κέντρο Επιχειρήσεων είπε ότι πρέπει να σταματήσει η καταδίωξη», πρόσθεσε ο δικηγόρος του θύματος.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ