Νοσοκομειακός γιατρός: «Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη για τους χιλιάδες νεκρούς» (video)

"Καταπέλτης" κατά της κυβερνητικής διαχείρισης της πανδημίας, ο νοσοκομειακός γιατρός Νίκος Νταφούλης, ο οποίος περιέγραψε και την απελπιστική κατάσταση που βρίσκεται ο νομός Λάρισας.

Νοσοκομειακός γιατρός: «Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη για τους χιλιάδες νεκρούς» (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Η κυβέρνηση έχει τη δικιά της ατομική ευθύνη των χιλιάδων νεκρών. Νιώθουμε ότι πολεμάμε χωρίς όπλα και το μοναδικό που κάνει η κυβέρνηση είναι ότι δεν στηρίζει το ΕΣΥ, αλλά στηρίζει τον ιδιωτικό τομέα. Εδώ έχουμε κάποιες αντιφάσεις. Πρώτη αντίφαση: Έχουμε 2000 ιδιωτικές κλίνες στρατιωτικών νοσοκομείων χωρίς οξυγόνο. Εγκαταλελειμμένα σύγχρονα κτήρια όπως η "Αρωγή", 1300 ιατρούς στο νομό με πάνω από 200 ειδικότητες πρώτης γραμμής αλλά η μάχη δίνεται σε αυτό το κτήριο (ΓΝ Λάρισας) που είναι κυριολεκτικά ακατάλληλο με έλάχιστους γιατρούς που έχουν εξαντληθεί», δήλωσε μεταξύ άλλων ο γιατρός του νοσοκομείου Λάρισας και πρόεδρος της ΕΙΝΚΥ, Νίκος Νταφούλης.

«Δεύτερη αντίφαση: Στο 4ο κύμα της πανδημίας ο υπουργός Υγείας ανακοινώνει ότι θα επιτάξει ιδιώτες γιατρούς γιατί κανείς δεν έρχεται με την αμοιβή των 4.500 ευρώ το μήνα. Στο ΕΣΥ οι γιατροί εργάζονται με λιγότερο από τα μισά σε άθλιες συνθήκες, ενώ φαίνεται εδώ και το ψέμα ότι δήθεν θέλει να τους επιτάξει γιατί δεν έκανε προσλήψεις όλο το προηγούμενο διάστημα», συμπλήρωσε ο κ. Νταφούλης.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ