Καταρρέει και το "Ιπποκράτειο": Ουρές ασθενοφόρων και διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ (video)

Δραματικές στιγμές για τα νοσοκομεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Καταρρέει και το
ΠΡΟΒΟΛΗ

Εικόνες κατάρρευσης παρουσιάζουν τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, την ώρα που τα κρούσματα, οι θάνατοι και ο αριθμός διασωληνωμένων ανεβαίνουν ραγδαία.

Σύμφωνα με το GRTimes στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, η εφημερία ήταν δραματική, με τα ασθενοφόρα να σχηματίζουν ουρά και τους ασθενείς να περιμένουν επί ώρες για να υποβληθούν σε εξετάσεις. 


Παγώνη: «Η Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου - Βλέπουμε τα αποτελέσματα των παρελάσεων» (video)


Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Ιπποκρατείου, Χρήστος Τζελέπης, σε δηλώσεις του μετά το τέλος της εφημερίας, δήλωσε ότι προσήλθαν πάνω από 53 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στο συγκεκριμένο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και ακόμα 17 ύποπτα. 

Ο κ. Τζελέπης τόνισε πως το Σάββατο (06/11) άνοιξε ακόμα μία κλινική Covid στο νοσοκομείο, στη θέση της ορθοπεδικής και ουρολογικής κλινικής, η οποία  όμως γέμισε αμέσως με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να νοσηλεύονται στο ίδρυμα περισσότεροι από 150 ασθενείς σε απλές κλίνες, με τέσσερις ασθενείς να βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

Ο κ. Τζελέπης υπογράμμισε πως οι αντοχές του προσωπικού εξαντλούνται και κατήγγειλε πως κανένας επικουρικός υγειονομικός δεν έχει έρθει στο νοσοκομείο για να βοηθήσει στην κατάσταση, αντίθετα, σημείωσε, το προσωπικό είναι μειωμένο λόγω των αναστολών εργασίας.

Εφιάλτης στο Ιπποκράτειο

Από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, τα ασθενοφόρα σχημάτισαν ουρά έξω από το Ιπποκράτειο, με τους ασθενείς και τους συγγενείς τους να περίμεναν για ώρες μέχρι να εξεταστούν.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ