Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: «Είδα μία μανία και ένα ασυγκράτητο μίσος»

Τέταρτη ημέρα της Δίκης για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, σήμερα (07/12), στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: «Είδα μία μανία και ένα ασυγκράτητο μίσος»
ΠΡΟΒΟΛΗ

Δεν ήταν της ιδεολογίας του να κλέψει, ούτε είχε ανάγκη να κλέψει. Θεώρησα ότι μπήκε κατά λάθος. Η συμπεριφορά του ήταν για να απεγκλωβιστεί

«Είδα μία μεγάλη μανία. Ένα ασυγκράτητο μίσος, μία οργή. Δεν έχω δει τέτοια συμπεριφορά, ούτε για εν δυνάμει κλέφτη», κατέθεσε κατέθεσε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, υπάλληλος σεκιούριτι που ήταν μάρτυρας κατά τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου.

Ο 40χρονος που εργάζεται ως security, στην κατάθεσή περιέγραψε αυτά που είδε έξω από το κοσμηματοπωλείο που δολοφονήθηκε ο Ζακ Κωστόπουλος.

Ο μάρτυρας κατέθεσε πως δεν είδε το θύμα να φέρει μαχαίρι και ανέφερε πως δεν υπήρξε καμιά απειλή από τη μεριά του Ζακ.

«Ήταν μέσα ένας νεαρός, ο οποίος από αυτά που είδα, ήταν κοντά στο ταμείο και είχε πιάσει την ταμειακή μηχανή. Όχι για να την παραβιάσει, προφανώς ήταν βαριά. Πήρε τον πυροσβεστήρα αλλά ήταν μάλλον και αυτός βαρύς και δεν μπορούσε να τον χρησιμοποιήσει. Η συμπεριφορά του ήταν να απεγκλωβιστεί, σα να μετάνιωσε που μπήκε. Ήταν σε υπερένταση και ταραχή. Δεν ήθελε να κάνει κάτι κακό. Ήταν σε κοινή θέα, ακάλυπτος χωρίς μια μάσκα και προσπαθούσε να βγει, όχι να μείνει μέσα ενώ έξω τον περίμενε κόσμος. Αν ήταν κλέφτης δεν θα ήθελε να βγει έξω», δήλωσε ο μάρτυρας, που ανέφερε επίσης πως είχε ξανασυναντήσει τον Ζακ στην περιοχή και είχε κάποιες τυπικές σχέσεις μαζί του.

«Όταν τον είδα είπα: Ο Ζακ; αποκλείεται. Δεν πίστεψα ούτε μια στιγμή ότι κάτι κακό ήθελε να κάνει. Σαν φύλακας, το απέκλεισα. Δεν ήταν της ιδεολογίας του να κλέψει, ούτε είχε ανάγκη να κλέψει. Θεώρησα ότι μπήκε κατά λάθος. Η συμπεριφορά του ήταν για να απεγκλωβιστεί».

Ο 40χρονος μάρτυρας αναφέρθηκε και στη βία που δέχθηκε ο Ζακ Κωστόπουλος από τον κοσμηματοπώλη και τον συγκατηγορούμενο του, λέγοντας πως πολλά από τα χτυπήματα που δέχθηκε το θύμα τον βρήκαν στο κεφάλι. «Βγήκε έρποντας από τη βιτρίνα στην οποία οι κύριοι είχαν ήδη κάνει φθορές. Υπήρχαν πολλά από τα παρά πολλά χτυπήματα που τον πέτυχαν στο κεφάλι». Α

Σε ερώτηση της πλευρά του θύματος αν θα μπορούσε να φανεί απειλητικός ο 33χρονος, ο μάρτυρας είπε: «Βγήκε πολύ άγαρμπα και βιαστικά. Δεν σηκώθηκε ποτέ. Δεν βοήθησε τον εαυτό του να βγει. Δεν μπορούσε σωματικά να σηκωθεί. Η μοναδική παρορμητική του κίνηση ήταν που σηκώθηκε και έτρεξε στα τραπεζοκαθίσματα ασυναίσθητα. Ακόμα και στον διασώστη ξαπλωτός του το έτεινε (το γυαλί). Δεν ήταν όρθιος».

Για τους κατηγορούμενους αστυνομικούς, ο μάρτυρας είπε πως δεν βρισκόταν στον χώρο όταν έφθασαν εικαζοντας όμως, πως μπορεί να «είχαν λάθος εικόνα» για την κατάσταση που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν.

«Ο Ζακ βρισκόταν σε κατάσταση πανικού, φόβου και σύγχυσης. Όχι αμόκ. Αν ήμουν στη θέση του, από φόβο έτσι θα αντιδρούσα».

Εισαγγελέας: Αυτά γιατί δεν τα αναφέρατε στον ανακριτή;

Μάρτυρας: Ειδοποίησα τον επόπτη μου τότε και μου είπε «έκανες πάρα πολύ καλά και δεν έμπλεξες». Ήθελα να καταθέσω γιατί το θεώρησα υποχρέωση μου. Ο ανακριτής μού είπε να τα   πω όλα, "εδώ δεν γράφουμε μυθιστόρημα", μου είπε.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ