Συγκλονιστικό βίντεο του Ηλία Γκιώνη: «Παλεύουμε ενάντια σε ένα τέρας» (video)

Σε απομόνωση για την προσωπική του ασφάλεια βρίσκεται ο ακτιβιστής Ηλίας Γκιώνης, που μαζί με την 24χρονη Γεωργία Μπίκα, τα έχουν βάλει μόνοι τους με ένα ολόκληρο σύστημα. Το βίντεο που δημοσιεύει είναι μια κραυγή αγωνίας και έκκληση σε βοήθεια προς τον κόσμο, καλώντας να βοηθήσουμε την μεγάλη έρευνα που έχει αρχείσει και να παλέψουμε όλοι μαζί «ενάντια σε ένα τέρας».

Συγκλονιστικό βίντεο του Ηλία Γκιώνη: «Παλεύουμε ενάντια σε ένα τέρας» (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Είμαι ο Ηλίας Γκιώνης, φαντάζομαι με όλα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες, έχετε ακούσει κάπως το όνομά μου. Έχετε μία άποψη για εμένα, είτε αυτή είναι θετική, είτε αρνητική. Κάνω αυτό το βίντεο γιατί έχω απελπιστεί. Έχω κουραστεί πάρα πολύ».

Έτσι, αρχίζει το βίντεο που δημοσίευσε ο ακτιβιστής Ηλίας Γκιώνης, ο οποίος έχει αφιερώσει στην κυριολεξία τη ζωή του σε μια μεγάλη έρευνα για την αποτροπή της συγκάλυψης του κυκλώματος μαστροπείας και του βιασμού της 24χρονη Γεωργίας Μπίκα στη Θεσσαλονίκη.

«Έχω κάνει μία έρευνα όσον αφορά στον βιασμός της κοπέλας στη Θεσσαλονίκης, της Γεωργίας Μπίκα και πως αυτή η έρευνα κατέληξε στην αποκάλυψη ενός κυκλώματος μαστροπείας, διακίνησης λευκής σαρκός, ναρκωτικών και όπλων σε Ελλάδα, Κύπρο, εξωτερικό, Ντουμπάι, στις περιοχές της Ρόδου, της Κρήτης, της Δράμας. Έχω μιλήσει με πάρα πολύ κόσμο και ουσιαστικά οι πληροφορίες μου έρχονται από θύματα που έχουν βιώσει εμπειρίες μέσα στο κύκλωμα και από κόσμο που γνωρίζει πληροφορίες, που τόσα χρόνια φοβόταν και τώρα βρήκε πάτημα με την έρευνά μου. Αυτός ο κόσμος θεωρεί ότι πρέπει να με βοηθήσει για να πολεμήσουμε το τεράστιο αυτό τέρας που έχουμε στη χώρα μας ... 

Κάνω αυτό το βίντεο επειδή πιστεύω ότι θα πάει παντού. Ελπίζω να μην το κατεβάσουν. Ελπίζω να φτάσει όπου μπορεί να φτάσει. Ότι έχει γίνει μέχρι σημερα, η έρευνα από τη δική μου πλευρά, έχει γίνει χάρη στη βοήθεια του κόσμου και ειδικά αυτών που ασχολούνται με τα social media», τονίζει, μεταξύ άλλων ο Ηλίας Γκιώνης.

Για την 24χρονη Γεωργία

«Εμένα η Γεωργία, η κοπέλα που βιάστηκε στη Θεσσαλονίκη με βρήκε μόνη της, μετά από τρεις μέρες, αφού είχα ξεκινήσει τη δικιά μου έρευνα. Μου ζήτησε να γίνουμε ομάδα, με εμπιστεύεται, την εμπιστεύομαι, δίνουμε ο ένας κουράγιο και δύναμη στον άλλον και αυτό που έχουμε αποφασίσει είναι ότι δεν μπορούμε να σταματήσουμε εδώ, γιατί αν σταματήσουμε αυτοί οι άνθρωποι θα μας βρούνε σε ένα δύο χρόνια από τώρα και μπορεί να μας αφαιρέσουν τη ζωή. Οπότε ή το πάμε μέχρι τέλους και όσα περισσότερα κεφάλια μπορούμε να τα βάλουμε φυλακή, να τα βάλουμε ή το αφήνουμε και κάποια στιγμή η ζωή μας θα έχει πρόβλημα. Έχουμε πει με τη Γεωργία ότι αυτό είναι κάτι παραπάνω από εμάς».

«Έχω δει τραγικά πράγματα, έχω ακούσει πάρα πολλά φρικτά πράγματα, έχω σπάσει, έχω κλάψει. Ουσιαστικά είμαι έγκλειστος σ’ ένα σπίτι. Έχω φύγει απ’ το σπίτι μου, έχω αφήσει τη δουλειά μου, τα έχω αφήσει όλα με σκοπό να κάνω αυτή την έρευνα για αυτή την υπόθεση όσο καλύτερα μπορώ. Είναι δύσκολο, αλλά γενικά είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος και ευχαριστώ πραγματικά όλο τον κόσμο που έχει στηρίξει όλη αυτή την προσπάθεια. Είμαι βέβαιος ότι αυτή η υπόθεση θα φτάσει στα δικαστήρια, αλλά σκοπός αυτής της υπόθεσης δεν είναι να μπουν φυλακή οι αυτοφοράκηδες και τα τσιράκια. Θέλουμε να μπουν στη φυλακή οι ανώτεροί τους», υπογραμμίζει συναισθηματικά φορτισμένος ο ακτιβιστής δημοσιογράφος και συνεχίζει: «Στο χέρι μας είναι όλο αυτό να γυρίσει υπέρ του λαού και του κόσμου. Έχω κάνει ότι μπορώ για να προστατευτώ και έχω απομονωθεί για να προστατέψω τους ανθρώπους που αγαπώ. Τις πρώτες μέρες δεν μπορούσα να σκέφτώ ότι κάποιος κινδυνεύει εξαιτίας μου και δεν μπορούσα να το διαχειριστώ όπως το διαχειρίζομαι τώρα. Τώρα είμαι έγκλειστος σε ένα σπίτι και προστατεύομαι για να μη με βρουν».

«Μέχρι σήμερα είμαι απλά μόνο μου, με κόσμο που με έχει στηρίξει, με άτομα από το εξωτερικό, με εσάς που ξέρετε και είστε και μάρτυρε. Να ξέρετε ότι για ο,τιδήποτε συμβεί υπάρχουν στοιχεία … η ασφάλεια μου είναι ότι το ξέρει ο κόσμος και υπάρχει διαφάνεια και αυτό το πληρώνω σε προσωπικό επίπεδο ... Είμαι καλά … Να συνεχίσουμε όλοι μαζί, γιατί το θέμα αυτό δεν πρέπει να ξεχαστεί. Πρέπει να μείνει στην επικαιρότητα. Πρέπει να τους πιέσουμε για να μην γίνει συγκάληψη. Είναι σημαντικό να γνωρίζει η κοινή γνώμη. Και είναι σημαντικό γιατί σύντομα έρχεται και η βοήθεια από το εξωτερικό και αυτό θα κάνει μεγάλη διαφορά».

20/20 Magazine: Ας μην αφήσουμε τον Ηλία και τη Γεωργία να παλεύουν μόνοι τους με το "τέρας"

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ