Συνεχίζεται η καταστροφή του Δημοσίου Συστήματος Υγείας από την Κυβέρνηση: Εκτός «Προσωπικού Ιατρού» οι ανασφάλιστοι πολίτες

Σχετική ερώτηση κατατέθηκε στη Βουλή, για το συγκεκριμένο θέμα, από 43 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνεχίζεται η καταστροφή του Δημοσίου Συστήματος Υγείας από την Κυβέρνηση: Εκτός «Προσωπικού Ιατρού» οι ανασφάλιστοι πολίτες
ΠΡΟΒΟΛΗ

Έχει γίνει συνήθεια μας τον τελευταίο καιρό, ό,τι με κόπο κατακτήθηκε τα προηγούμενα χρόνια, η τωρινή κυβέρνηση να το εξαφανίζει σε μια νύχτα με τον πιο αισχρό τρόπο. Κάπως έτσι, το σύστημα Υγείας της χώρας δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Και αυτό γιατί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μετά τον οστρακισμό των ανασφάλιστων πολιτών από τη συνταγογράφηση και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη Εκτός συνταγογράφησης οι χιλιάδες ανασφάλιστοι - Εμπόδια στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αποφάσισε να τους «τελειώσει» και από τον θεσμό του «Προσωπικού Ιατρού».

Σύμφωνα λοιπόν με 43 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι με πρωτοβουλία του Βουλευτή Μαγνησίας Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, έκαναν σχετική ερώτηση στη Βουλή για το συγκεκριμένο θέμα, ήδη αρκετοί ανασφάλιστοι πολίτες από τη Μαγνησία, που προσπάθησαν να γραφτούν στον «Προσωπικό Ιατρό» του ΕΟΠΥΥ αποκλείστηκαν. Για όσους δεν γνωρίζουν, ο «Προσωπικός Ιατρός» ήρθε στη ζωή μας το 2019, όταν με πρωτοβουλία της τότε Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ιδιώτες ιατροί, συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ, έχουν τη υποχρέωση να εξετάζουν, να γράφουν φάρμακα και εξετάσεις σε ασθενείς είτε από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, είτε ανασφάλιστους.

Πλέον όπως φαίνεται κάτι τέτοιο δεν ισχύει (για τους ανασφάλιστους) και σιγά σιγά οδεύουμε σε μια πραγματικότητα όπου «Αν δεν έχεις ένσημα, τέλειωσες».

Αυτό θα είναι καταστροφή για πολλούς συμπολίτες μας, καθώς την ίδια ώρα η ανεργία στην Ελλάδα είναι σε τεράστια επίπεδα, σε σχέση με την Ευρώπη Eurostat: Στο 11,4% η ανεργία στην Ελλάδα τον Ιούλιο – Στο 6,6% στην ευρωζώνη, όπως φυσικά και η «Μαύρη Εργασία», για την οποία όμως ευθύνονται οι νέοι σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό Μητσοτάκης: Οι νέοι… φταίνε για τη μαύρη εργασία!  Όλα τα παραπάνω, προφανώς, μας δείχνουν ότι τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα, καθώς μπροστά στα μάτια μας σιγά σιγά βλέπουμε τη Δωρεάν και Δημόσια Υγεία να διαλύεται και να σταματάει να είναι... Δωρεάν και Δημόσια.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ