Εργασιακός μεσαίωνας και επίσημα - Πρώτοι Πανευρωπαϊκά σε υπερωρίες οι Έλληνες!

Το 12,6% των εργαζομένων στη χώρα μας δουλεύει παραπάνω ώρες από ό,τι πρέπει, με τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο να κυμαίνεται μόλις στο 7%.

Εργασιακός μεσαίωνας και επίσημα - Πρώτοι Πανευρωπαϊκά σε υπερωρίες οι Έλληνες!
ΠΡΟΒΟΛΗ

Δυσάρεστα είναι τα νέα που έρχονται από τις Βρυξέλλες μέσω της Eurostat και αφορούν τα εργασιακά στη χώρα μας, καθώς την πρώτη του μήνα ανακοινώθηκαν τα Πανευρωπαϊκά στοιχεία για τη φτωχοποίηση των νοικοκυριών αλλά και τις εργασιακές συνθήκες.

Η χώρα μας κατάφερε για ακόμα μια φορά να ξεχωρίσει. Πιο συγκεκριμένα, από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση, με τους εργαζόμενούς της να είναι αυτοί με τις περισσότερες υπερωρίες.

Στη χώρα μας, το 12,6% των ανθρώπων που εργάζονται φαίνεται πως κάνουν υπερωρίες στη δουλειά τους, ενώ πίσω μας ακολουθεί η Κύπρος και η Γαλλία με ποσοστό 10,2%. 

Φυσικά οι παραπάνω αριθμοί είναι πολύ υψηλότεροι από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο, ο οποίος κυμαίνεται μόλις στο 7%, με το χαμηλότερο ποσοστό να τον κατέχουν η Λιθουανία με τη Βουλγαρία, στις οποίες οι εργαζόμενοι που κάνουν υπερωρίες είναι στο 1%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη έρευνα είχε ως γνώμονα ώστε να θεωρήσει κάτι σαν υπερωρία τις τουλάχιστον 49 ώρες εργασία την εβδομάδα.

Τα παραπάνω στοιχεία μας δείχνουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την ανάγκη των ανθρώπων για παραπάνω χρήματα, καθώς δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα με τα… ψίχουλα που βγάζουν, αλλά κυρίως μπορεί εύκολα να καταλάβει κανείς ότι αυτό το 12,6% μας αποδεικνύει και το εργασιακό «ξεζούμισμα» των εργαζομένων από τους εργοδότες, οι οποίοι τους αναγκάζουν να δουλέψουν πάνω απ’ το κανονικό.

Ελλάδα 2.0, λοιπόν...

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ