Το ένα ατόπημα μετά το άλλο για τον Μητσοτάκη

Μετά την αχαρακτήριστη δήλωση για «εργαλειοποίηση», ακολούθησε σήμερα σοβαρή καταγγελία από πατέρα θύματος κατά της κυβέρνησης, καθώς και αναβολή της προγραμματισμένης επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη λόγω της συναυλίας για τα Τέμπη.

Το ένα ατόπημα μετά το άλλο για τον Μητσοτάκη
ΠΡΟΒΟΛΗ

Όπως ήταν λογικό, η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για εργαλειοποίηση της τραγωδίας από τους γονείς των θυμάτων προκάλεσε ντόμινο εξελίξεων. Δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά, καθώς ελάχιστες μέρες πριν τις εκλογές ο πρωθυπουργός έκανε στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 τη συγκεκριμένη άνευ προηγουμένου δήλωση, ότι οι συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών εργαλειοποιούν την τραγωδία, με την ενέργειά τους να κάνουν μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Ο σάλος που προκλήθηκε μετά από μια τόσο ξεδιάντροπη δήλωση ήταν τεράστιος.

Επιπλέον, σήμερα το πρωί, πατέρας που έχασε το γιο του στα Τέμπη, μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα, προχώρησε σε μια σοβαρή καταγγελία. Ανέφερε ότι στη διαδήλωση των 2.000 ατόμων στις Σέρρες, κατά της καθόδου του «υπουργού των Τεμπών» Κώστα Καραμανλή στις επερχόμενες εκλογές, άνθρωποι της ΕΡΤ του εμπιστεύτηκαν ότι είχαν εντολή από την Κυβέρνηση να μην παίξουν πλάνα της.

Επισήμανε επίσης ότι πολλοί από τους μηνυτές είναι πρώην ψηφοφόροι του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως και ότι οι γονείς του ίδιου ήταν ψηφοφόροι του «εθνάρχη» Καραμανλή.

Η Νέα Δημοκρατία, στην προσπάθεια της να τα μαζέψει σχετικά με τη δήλωση του πρωθυπουργού περί «εργαλειοποίησης», φαίνεται πως τα έκανε χειρότερα, καθώς ο Άκης Σκέρτσος δήλωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εννοούσε τους εργαζόμενους των τρένων και όχι τους συγγενείς: «Όποιος παρακολούθησε τη συνέντευξη, είδε ότι ο πρωθυπουργός απάντησε ταυτόχρονα σε δύο ερωτήματα για την απεργία των σιδηροδρομικών και για τη μήνυση των οικογενειών των θυμάτων και είπε το αυτονόητο: Ότι η συγκεκριμένη απεργία λίγες μέρες πριν τις εκλογές, αποτελεί εργαλειοποίηση της τραγωδίας που προσβάλλει πρωτίστως τους συγγενείς των θυμάτων. Ως ''αδικαιολόγητη'' δηλαδή κρίθηκε από τον πρωθυπουργό η απεργία των σιδηροδρομικών και όχι η μήνυση των συγγενών».

Μια τέτοια δήλωση είναι τουλάχιστον προσβλητική, όχι μόνο προς τη νοημοσύνη όλων μας, αλλά και προς τους εργαζόμενους, οι οποίοι για ακόμα μια φορά φωνάζουν για τις άθλιες συνθήκες που συνεχίζουν να επικρατούν στους σιδηροδρόμους.

Οι εξελίξεις δεν σταματούν εδώ, καθώς στη Θεσσαλονίκη έχει προγραμματιστεί, για σήμερα Τετάρτη 17/5, συναυλία αφιερωμένη στα θύματα των Τεμπών, με τα έσοδά της να πηγαίνουν στον σύλλογο ΛΑΜΨΗ.

Εξαιτίας της, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται ότι ανέβαλε για αύριο την προγραμματισμένη του προεκλογική επίσκεψη στην ίδια πόλη.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ