ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΕΜΠΗ | Βαγγέλης Βλάχος: Η χαρτογράφηση του εγκλήματος των Τεμπών (podcast)

Με τον Βαγγέλη Βλάχo - αδερφό του Βάιου Βλάχου, επιβάτη της μοιραίας αμαξοστοιχίας των Τεμπών - και τους γονείς του, επισκεπτόμαστε τον σταθμό Λαρίσης και μετά καταλήγουμε στο στούντιο του 20/20.

ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΕΜΠΗ | Βαγγέλης Βλάχος: Η χαρτογράφηση του εγκλήματος των Τεμπών (podcast)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Στο στούντιο, δημιουργούμε έναν χρήσιμο χάρτη με όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Έγκλημα των Τεμπών.

Ο Βαγγέλης, που παρακολουθεί ολόκληρη την δικογραφία και έχει τα στοιχεία από τους εμπειρογνώμονες των οικογενειών, ήρεμος και επεξηγηματικός, εξιστορεί όλα όσα πήγαν λάθος εκείνο το μοιραίο βράδυ.

Μιλάμε για τις οικογένειες, για την στήριξη του κόσμου σε αυτές και το πώς ήρθαν σε επαφή μεταξύ τους σε μια προσπάθεια να ξετυλίξουν την άκρη του νήματος.

Ο Βαγγέλης Βλάχος, έχοντας πλήρη γνώση της σχηματισθείσας δικογραφίας έως τώρα, αναλύει τους παράγοντες που οδήγησαν στο Έγκλημα των Τεμπών | Φωτογραφία: Μαρία Γαλάτη

Είναι ασφαλές το τρένο σήμερα;

Μιλάμε για την ασφάλεια του τρένου σήμερα, το αδυσώπητο κυνήγι της αλήθειας που είναι το μόνο που θα προσφέρει μια κάποια ανακούφιση και τις θεωρίες συνωμοσίας που ξεπήδησαν, πλησιάζοντας τον ένα χρόνο από ένα έγκλημα που κατέστρεψε δεκάδες οικογένειες.

Μιλάμε για τους τρόπους που θα μπορούσε να αποφευχθεί αυτό το δυστύχημα και στην ουσία για το πώς θα αποφευχθεί κάτι αντίστοιχο στο μέλλον. Ασχολούμαστε με την Εξεταστική Επιτροπή, αυτά που αποκάλυψε και κυρίως όσα απέκρυψε, την ώρα που οι βουλευτές της πλειοψηφίας είναι βέβαιοι για την δική τους αλήθεια, την ώρα που δεν έχει ολοκληρωθεί η δικογραφία. Μαζί και την νομολογία που θα αφήσει πολλούς εκτός κάδρου ευθυνών.

Αγγίζουμε τον αγώνα για δικαιοσύνη που δίνουν οι οικογένειες και ο Βαγγέλης μάς φτιάχνει τον πιο κατατοπιστικό χάρτη με όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για το έγκλημα των Τεμπών.

Μαρία Γαλάτη, Βαγγέλης Βλάχος και Σοφοκλής Αρχοντάκης επί το έργον | Φωτογραφία: Αντώνης Παπαβομβολάκης

Το πλαίσιο

Είναι μια ήρεμη κουβέντα, βαθιά ενσυνείδητη, με έναν άνθρωπο που απαιτεί την αλήθεια για τον αδερφό του, για να προσπαθήσει να συνεχίσει την ζωή του.

Αυτό το podcast είναι η αρχή της προσπάθειας σύσσωμου του 20/20, με την στήριξη των οικογενειών, για να αρχίσει να ξετυλίγεται η αλήθεια. Σκοπεύουμε να σας δώσουμε την οπτική των οικογενειών, τα στοιχεία της υπόθεσης και να αποκαλύψουμε με την πολύτιμη βοήθεια των ανθρώπων που μας εμπιστεύτηκαν τα πραγματικά περιστατικά γύρω από το δυστύχημα. Ταυτόχρονα, να σας μεταφέρουμε την δική τους αλήθεια.

Στη μακρά και δύσκολη διαδρομή του οικογενειών, την αρχή κάνουν ο Σοφοκλής Αρχοντάκης με τον αδερφό του Βάιου Βλάχου, Βαγγέλη. Ευχαριστούμε τον Χρήστο, την Μαρία και τον Βαγγέλη για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν ερχόμενοι στην Αθήνα.


Βαγγέλης Βλάχος: Η χαρτογράφηση του εγκλήματος των Τεμπών

Συνέντευξη στον Σοφοκλή Αρχοντάκη

Ηχογράφηση/μιξάζ/mastering: Αντώνης Παπαβομβολάκης (Music Row Studio)
Φωτογραφία cover: Μαρία Γαλάτη

Παραγωγή: 20/20 Magazine ®2024

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ