Κραυγή απόγνωσης: Στο δρόμο περίπου 50 πρόσφυγες στην Σπάρτη λόγω... γραφειοκρατίας

«Βοηθήστε μας σας παρακαλώ. Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) μας εγκατέλειψε και μας ζήτησε να βγούμε έξω από τη δομή φιλοξενίας τη Δευτέρα (1/3/21)», ήταν η κραυγή απόγνωσης του πρόσφυγα ο Χαλέντ Σαλλούμ που επικοινώνησε μέσω Facebook, με το ειδησεογραφικό σάιτ notospress.gr και ενημέρωσε ότι 45 άτομα έχουν απομείνει στη δομή χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα. 
Και όλα αυτά διότι η αρμόδιες αρχές δεν κατάφεραν να διεκπεραιώσουν τις γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Κραυγή απόγνωσης: Στο δρόμο περίπου 50 πρόσφυγες στην Σπάρτη λόγω... γραφειοκρατίας

«Ναι, θέλουμε να φύγουμε, αλλά πού είναι οι υποσχέσεις ότι συμπληρώνουν τα ταξιδιωτικά μας έγγραφα; Την προηγούμενη μέρα, 160 πρόσφυγες από τη δομή φιλοξενίας έφυγαν για Αθήνα και κανένας από αυτούς δεν θα επιστρέψει. Όλοι έλαβαν ειδικά ταξιδιωτικά έγγραφα, αλλά 45 άτομα παραμένουμε χωρίς έγγραφα. Θα μας βγάλουν έξω από τη δομή. Παρακαλούμε δημοσιεύστε και βοηθήστε μας. Ευχαριστώ», συνέχισε ο Χαλέντ Σαλλούμ.

Όπως αναφέρει, πολύ σωστά, η τοπική ιστοσελίδα notospress.gr, «οι αρχές του τόπου και οι βουλευτές Λακωνίας και δη οι κυβερνητικοί, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ο δήμαρχος της Σπάρτης να μην επιτρέψουν ούτε για μια ώρα οι 45 αυτοί άνθρωποι να βρεθούν στο ικρίωμα της αδιαφορίας, της αναλγησίας και γραφειοκρατίας. Άλλωστε αν η συντεταγμένη πολιτεία δεν είναι σε θέση επί μήνες να αξιώσει λύσεις τότε τι μπορεί να περιμένουμε από ταλαιπωρημένους πρόσφυγες. Ελπίδα όλων και αυτή τη φορά η Ελληνική Αστυνομία να επιδείξει την σύνεση και ψυχραιμία με την οποία έχει χειριστεί την όλη υπόθεση από την αρχή». 

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ