Παραίτηση και σοβαρές καταγγελίες στο "Αγία Όλγα" - «Πλήρης αποτυχία και άγνοια των πραγματικών συνθηκών»

Σε επιστολή, που δημοσίευσε η εφημερίδα «Αυγή», ο παθολόγος Ιωάννης Ιωαννίδης, ανακοίνωσε την παραίτησή του από διευθυντής του παθολογικού τομέα του νοσοκομείου "Αγία Όλγα", καθώς όπως γράφει, νιώθει ντροπή για την «πλήρη αποτυχία και άγνοια των πραγματικών συνθηκών», από την κυβέρνηση.

Μεταξύ των σοβαρών καταγγελιών που περιλαμβάνει η επιστολή παραίτησης, ο δρ. Ιωαννίδης κάνει λόγο, μεταξύ άλλων, για συνύπαρξη ασθενών με και χωρίς Covid, στον ίδιο χώρο και παρεμβάσεις βουλευτών μετά από παράπονα συγγενικών τους προσώπων.

 

Παραίτηση και σοβαρές καταγγελίες στο

Αφορμή για την παραίτηση του δρ. Ιωαννίδη, στάθηκε το γεγονός πως το νοσοκομείο ήταν το πρωί της Πέμπτης (04/03) το μόνο νοσοκομείο αναφοράς που εφημέρευε για περιστατικά παθολογικά και κορονοϊού.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της "Αυγής", τo πολιτικό ενδιαφέρον γύρω από την επιστολή και την παραίτηση είναι πως ο δρ. Ιωαννίδης εμφανίζεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να είναι φανατικός υποστηρικτής της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ υπάρχουν και φωτογραφίες του με κορυφαία στελέχη της ΝΔ..

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή του παθολόγου Ιωάννη Ιωαννίδη:

«Αγαπητοί κύριοι,

Σήμερα το πρωί (Πέμπτη 4/3/2021) μάθαμε ότι στα πλαίσια του επιχειρησιακού σχεδίου β, 1 μέρα μόλις μετά την αυστηροποίηση των μέτρων λόγω κορύφωσης της κρίσης, στην πρωινή εφημερία θα είμασταν σε όλη την Αθήνα το μόνο νοσοκομείο για περιστατικά παθολογικά και Covid!!!!!!

Αυτό δεν αποτελεί ακριβώς επίτευγμα σχεδιασμού αλλά πλήρη αποτυχία και άγνοια των πραγματικών συνθηκών.

Ώρα 21.00 βραδινή: Έχουν γίνει ήδη >25 εισαγωγές, περιμένουν ακόμα για εξέταση ασθενείς έξω από τα ιατρεία, οι γιατροί μου στα όρια παραφροσύνης, ο 6ος όροφος γεμάτος θετικά περιστατικά (και εκτός της κλινικής covid) σε συνθήκες συνύπαρξης με κοινά περιστατικά, το νοσοκομείο γεμάτο παθολογικά περιστατικά, >70 ασθενείς συνολικά και βεβαίως η ομάδα συντονισμού αυτής της περίφημης κατάστασης ζήτησε εξιτήρια!!! μέχρι τις 11 το πρωί (ακόμα περιμένουμε ουσιαστική βοήθεια από άλλους γιατρούς και ενίσχυση). Και μέσα σε όλα αυτά και τηλέφωνα από γραφεία βουλευτών για παράπονα συγγενών ότι δεν είδαμε τους ασθενείς τους: Καλώς ήλθατε στην Ελλάδα κύριοι βουλευτές!

Μαζί με τη θλίψη μου (και την ντροπή που αισθάνομαι) παρακαλώ όπως δεχθείτε την άμεση παραίτησή μου από την θέση του διευθυντή του παθολογικού τομέα (ούτως ή άλλως διακοσμητικό ρόλο και μόνο διαδραματίζω). Διατηρώ την θέση του διευθυντή στην Α’ Παθολογική μόνο και μόνο για να μπορέσει να διατηρηθεί η λειτουργία της σε αυτή την κρίσιμη φάση.

Ο Διευθυντής της Κλινικής

Ι. Ιωαννίδης, παθολόγος με εξειδίκευση στον ΣΔ»

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ