Αφιέρωμα 2020mag: Δεν έχουμε τίποτα με τον κύριο Κούγια, έχουμε και φίλους Κούγιες

Ο κύριος Κούγιας μιλάει με ευκολία περί κανονικότητας. Χρησιμοποιεί εμφατικά ένα συλλογικό υποκείμενο στο οποίο εντάσσει και τον εαυτό του: «ενώπιον των φυσιολογικών οικογενειών μας και των φυσιολογικών παιδιών μας, (…) είμαστε η συντριπτική πλειοψηφία (…) έχουμε το απόλυτο δικαίωμα και υποχρέωση να προασπίζουμε, να διαφημίζουμε και να προωθούμε το φυσιολογικό τρόπο ζωής και το φυσιολογικό τρόπο δημιουργίας οικογένειας και παιδιών».

Αφιέρωμα 2020mag: Δεν έχουμε τίποτα με τον κύριο Κούγια, έχουμε και φίλους Κούγιες

ΤΟΥ ΚΩΣΤΗ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

Ο κος Κούγιας έχει κάθε δικαίωμα να συγκαταλέγει εαυτόν στην φυσιολογική Αγία Ελληνική οικογένεια. Μπορεί ακόμα και να ανάγει εαυτόν σε πανελλήνιο μέτρο κανονικότητας. Κι εγώ μπορώ να δηλώνω αστροναύτης ή ιεροδιδάσκαλος.
Ο κύριος Κούγιας θεωρεί επίσης ότι υπάρχει «δικτατορία των ιδιαιτεροτήτων, όπου όποιος τολμά, ακόμη και Δικηγόρος που υπερασπίζεται Έλληνα πολίτη, να αναφέρει τη λέξη ομοφυλόφιλος, αυτομάτως χαρακτηρίζεται ατιμώρητα και ασχολίαστα ως ομοφοβικός και ρατσιστής». Άρα, να είμαστε ευτυχείς: αυτό που ζούμε είναι ο κoς Κούγιας υπό περιορισμό και καταστολή, σε καθεστώς λογοκρισίας, κάτω από τη μπότα του καταπιεστή με τις ιδιαιτερότητες. Όμως, σώπα, όπου να 'ναι θα σημάνουν οι καμπάνες. Γιατί είναι εδώ και ο αντιστασιακός Κούγιας, πετιέται κι αντρειεύει και θεριεύει, ο Κούγιας Σπάρτακος, ο Κούγιας Ζαπάτα.
Πέρα από τα αστεία, ο καθένας έχει δικαίωμα στον εξευτελισμό. Μπορεί να το ασκεί το δικαίωμα αυτό όποτε και όπως κρίνει. Μπορεί να νομίζει ότι ο κόσμος δεν έχει άλλον καημό από το να τον μειώσει, ότι η μισή Ελλάδα ξυπνάει και κοιμάται με τη σκέψη του κoυ Κούγια. Ε λοιπόν, δεν έχουμε τίποτα με τον κο Κούγια, κάποιοι από εμάς έχουμε και φίλους Κούγιες. Και στο κάτω κάτω, ας ζουν όπως θέλουν οι Κούγιες, ας έχουν όση κανονικότητα θέλουν στο σπίτι τους και στο κρεβάτι τους, αρκεί να μην κάνουν σημαία την κανονικότητά τους, αρκεί να μην προκαλούν.
Υ.Γ. Όπου ακούς πολλή κανονικότητα, ανθρώπινο κρέας μυρίζει.

_____________________________

*Ο Κωστής Παπαϊωάννου είναι εκπαιδευτικός, τ. Γενικός Γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Υπήρξε Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ