Κριτική και από τα αριστερά και από τα δεξιά για τις διαδηλώσεις

Η «Εφημερίδα των Συντακτών» κατηγορεί την κυβέρνηση επειδή καταστέλλει τις διαδηλώσεις και η «Δημοκρατία» επειδή τις επιτρέπει! Οσο για τα «ΝΕΑ», αυτά κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ...

Κριτική και από τα αριστερά και από τα δεξιά για τις διαδηλώσεις

Η «Εφημερίδα των Συντακτών» επιτίθεται στην κυβέρνηση από τα αριστερά: «Το πιο ανησυχητικό σύμπτωμα των τελευταίων εξελίξεων δεν είναι άλλωστε η βία των ΜΑΤ, που δέρνουν όσο τους διατάξει (ή επιτρέψει) "η υπηρεσία". Είναι η συστηματική καλλιέργεια, από τον προπαγανδιστικό μηχανισμό της κυβέρνησης (των καναλιών και των πόρταλ της «Λίστας Πέτσα») ενός μακαρθικού κλίματος υστερίας ενάντια σε όλους όσοι βγαίνουν στον δρόμο για να υπερασπιστούν τη ζωή και τις ελευθερίες τους. Όταν ο σπόρος αυτού του φασισμού δίχως σβάστικα ριζώσει, θα είναι πολύ αργά για δάκρυα. Όποιος και αν δρέψει τους καρπούς του».

Και η «Δημοκρατία» στέκεται εναντίον της κυβέρνησης επίσης, αλλά από τα δεξιά: «Εδώ και μήνες παρακολουθούμε το εξωφρενικό και υποτιμητικό για τη νοημοσύνη μας θέαμα των διαδηλώσεων, συγκεντρώσεων και συλλαλητηρίων για διάφορα θέματα… Η κυβέρνηση προσποιείται ότι αποδοκιμάζει αυτά τα γεγονότα, αλλά δεν πράττει κάτι ουσιαστικό για να σταματήσουν. Είναι αυτονόητο ότι αυτού του είδους η φαρισαϊκή συμπεριφορά της κυβέρνησης, που διυλίζει τον κώνωπα και καταπίνει την κάμηλο, εξοργίζει τους πολίτες και δημιουργεί μια εξαιρετικά αρνητική εικόνα για το σύνολο της κρατικής μηχανής και ειδικότερα των Αρχών Ασφαλείας, που καλούνται να εφαρμόζουν αλλοπρόσαλλες εντολές».

Το ενδιαφέρον με τη «Δημοκρατία» είναι που επιτίθεται και στην αντιπολίτευση: «Η αντιπολίτευση- και, εν προκειμένω, τα κόμματα της Αριστεράς- αρέσκεται να απονέμει στον εαυτό της φιλολαϊκά εύσημα, αλλά ποσώς ενδιαφέρεται για τον λαό. Δεν νοιάζεται καν για τα μέλη της, τα οποία κουβαλάει από δω κι από κει, σε διάφορες «τοτεμικού» τύπου εκδηλώσεις, και τα εκθέτει στον κίνδυνο προσβολής από κορωνοϊό. Κοντολογίς, το... κόμμα τούς ενδιαφέρει πολύ περισσότερο από τους ανθρώπους και από την πατρίδα. Αυτό το σκηνικό επαναλαμβάνεται διαρκώς, έχει κουράσει τους Έλληνες και οι πρωταγωνιστές δεν αντιλαμβάνονται τη δυσφορία του κοινού ή -ακόμα χειρότερα- δεν τους ενδιαφέρει».

Τα «ΝΕΑ» στο κύριο άρθρο τους, όπως είπαμε, ασχολούνται με τον ΣΥΡΙΖΑ: «"Δέχεστε το ρίσκο να κολλήσουν κάποιοι άνθρωποι σε μια συγκέντρωση στο όνομα της δημοκρατίας;" ήταν η ερώτηση. "Ναι, βεβαίως, δέχομαι το ρίσκο" ήταν η απάντηση. Η τελευταία επίκληση του δημοσιογράφου δίνει τον τόνο: ο μόνος τρόπος να μην εννοεί αυτό που είπε ο Αλέξης Τσίπρας είναι να μην κατάλαβε σε τι απαντούσε… Ο Αλέξης Τσίπρας περηφανεύεται για τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς που εκπροσωπεί, για την ενσυναίσθηση και τη φροντίδα προς τους αδύναμους. Φράσεις σαν αυτή δεν βοηθούν τον σκοπό του και δεν συνάδουν με τον πολιτικό χώρο του. Ακριβώς επειδή έχουν βαρύτητα και δεν λέγονται ποτέ με ελαφριά καρδιά, ακολουθούν τον πολιτικό που τις ξεστομίζει. Μένουν και γίνονται σημαία για τους πολιτικούς αντιπάλους του».

ΣΧΟΛΙΑ
Το 20/20 magazine σέβεται απόλυτα το δικαίωμα του αναγνώστη/ριας, να εκφράζει ανεμπόδιστα και ελεύθερα τις απόψεις του/της στο πλαίσιο ενός ελεύθερου και κόσμιου διαλόγου. Παρόλα αυτά υπογραμμίζουμε ρητά ότι τα σχόλια των επισκεπτών του www.2020mag.gr, εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον χρήστη/ρια και μόνον αυτόν. Το www.2020mag.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια (απαγορεύονται επίσης τα σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλες ιστοσελίδες). Οι χρήστες που θα χρησιμοποιούν ύβρεις, απρεπείς εκφράσεις ή θα προκαλούν, θα αποκλείονται.