Στους μικροποιητές των Εξαρχείων…

Ο Γιώργος Αποστόλου βρίσκεται στο (α)κατάλληλο σημείο, την (α)κατάλληλη στιγμή. Μια στιγμή, που ίσως να ήταν καταδικασμένη να μείνει μακριά απ' το φως. Κάθε μέρα, μια μικρή ιστορία και μία φωτογραφία από την Αθήνα και άλλες πόλεις ή τόπους της Ελλάδας. 

Στους μικροποιητές των Εξαρχείων…

Είναι κανείς, ποιητής, σήμερα; Οι λέξεις με αυτή τη σειρά τονισμένες όλες μοναχικά και έντονα. Η ποίηση, λένε οι πολλοί, είναι η πολυτέλεια του 21ου αιώνα και ναι, οι ποιητές δεν αφθονούν. Ίσως να κρύβονται από την καθημερινότητα. Ίσως μάλιστα, πιο εύκολα τους συναντάς στις λαϊκές αγορές της πόλης παρά στα φιλολογικά καφενεία.

Μην βιαστείς να πεις, «ποιά φιλολογικά καφενεία; δεν υπάρχει κανένα φιλαράκι». Eύλογη παρατήρηση σε ένα κόσμο, ειδικά κόσμο ελληνικό, όπου η ίδια η ανάγνωση ενός βιβλίου, άσε ποιητικής συλλογής, είναι στο όριο του ποινικά κολάσιμου.

«Εξωσωματική Γόνιμη Ποίηση» σημειώνει ο ποιητής με το μαύρο σπρέι στην πιο alternative λαϊκή της Ελλάδας, κάθε Σάββατο στον λόφο της Καλλιδρομίου και έτσι σώζει την ημέρα. 

Θα βρεις κι άλλα λακωνικά λογοτεχνήματα στην πόλη, λίγες λέξεις μαζί που απειλούν την απλότητα και την ταχύτητα των χαϊκού, αλλά αντίθετα με τα ιαπωνικά μικρο-ποιήματα, ο στόχος δεν είναι η μουσικότητα αλλά η κυριολεξία.

«Eξωσωματική Γόνιμη Ποίηση». Όσο ανέξοδα και επιφανειακά μπορούν να χλευαστούν τρείς "κουλτουριάρικες" λέξεις, άλλο τόσο δίκαια θα έπρεπε να εξιδανικευτούν, καθώς η πρώτη αφορά την δεύτερη, η δεύτερη την τρίτη και οι τρείς μαζί ένα πονηρό κλείσιμο του ματιού σε κάτι καλύτερο.

ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΣΧΟΛΙΑ
Το 20/20 magazine σέβεται απόλυτα το δικαίωμα του αναγνώστη/ριας, να εκφράζει ανεμπόδιστα και ελεύθερα τις απόψεις του/της στο πλαίσιο ενός ελεύθερου και κόσμιου διαλόγου. Παρόλα αυτά υπογραμμίζουμε ρητά ότι τα σχόλια των επισκεπτών του www.2020mag.gr, εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον χρήστη/ρια και μόνον αυτόν. Το www.2020mag.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια (απαγορεύονται επίσης τα σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλες ιστοσελίδες). Οι χρήστες που θα χρησιμοποιούν ύβρεις, απρεπείς εκφράσεις ή θα προκαλούν, θα αποκλείονται.