Με την θεσμική σοβαρότητα της Θάλειας

Ο Γιώργος Αποστόλου βρίσκεται στο (α)κατάλληλο σημείο, την (α)κατάλληλη στιγμή. Μια στιγμή, που ίσως να ήταν καταδικασμένη να μείνει μακριά απ' το φως. Κάθε μέρα, μια μικρή ιστορία και μία φωτογραφία από την Αθήνα και άλλες πόλεις ή τόπους της Ελλάδας. 

Με την θεσμική σοβαρότητα της Θάλειας

Η Θάλεια είναι το νέο αίμα της Αθήνας. Εργάζεται σε γνωστό οινομαγειρείο των Εξαρχείων και είναι καλό κορίτσι.

Ανεξάρτητα αν την λένε ή όχι Θάλεια, ακόμη κι αν είναι ή όχι κορίτσι, το συγκεκριμένο γατόνι μας έδωσε το πιο ανθρώπινο καλωσόρισμα της επιστροφής. Ακόμη κι αν δεν έφυγες καθόλου, μεγάλη πολυτέλεια πλέον ένα πενθήμερο απόδρασης, η Θάλεια θα σε καλωσορίσει πίσω γιατί η Θάλεια είναι πρόσωπο θεσμικό με πολύ συγκεκριμένο κοινωνικό και ιδεολογικό υπόβαθρο.

Μην το γελάς. Οι τετράποδοι πολίτες/προστάτες της μητρόπολης, γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα ποιόν να καλωσορίσουν, πότε και γιατί. Καμιά φορά βγαίνουν λίγο από τα θεσμικά τους πλαίσια συμμετέχοντας σε διαδηλώσεις, ακόμη και σε επεισόδια αλλά συνήθως αποτελούν την ήρεμη δύναμη που εκδηλώνεται με ένα κούνημα της ουράς ή ένα διαπεραστικό βλέμμα.

Καθώς ο Σεπτέμβριος κρατάει το Καλοκαίρι ζωντανό για 22 ημέρες (δεν είναι λίγες), η Θάλεια και οι συνάδελφοί της συνεχίζουν το έργο τους με μίνιμουμ μισθό και μάξιμουμ απόδοση. Αν είσαι από εκείνα τα δίποδα που της άφησαν λίγο νεράκι παραπάνω στην σκιά ή κάποια λιχουδιά, τόσο το Catnet όσο και το Dognet θα ενημερώθηκαν ανάλογα για την καλοσύνη σου και θα ανταμειφθείς άμεσα.

Γιατί ευτυχώς, ακόμη και στην μητρόπολη των κληρονομικών αρχόντων και των λούμπεν ηγεμόνων, κάποιοι θεσμοί παραμένουν όρθιοι.

Ακόμη και στα τέσσερα πατουσάκια…

ΣΧΟΛΙΑ
Το 20/20 magazine σέβεται απόλυτα το δικαίωμα του αναγνώστη/ριας, να εκφράζει ανεμπόδιστα και ελεύθερα τις απόψεις του/της στο πλαίσιο ενός ελεύθερου και κόσμιου διαλόγου. Παρόλα αυτά υπογραμμίζουμε ρητά ότι τα σχόλια των επισκεπτών του www.2020mag.gr, εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον χρήστη/ρια και μόνον αυτόν. Το www.2020mag.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια (απαγορεύονται επίσης τα σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλες ιστοσελίδες). Οι χρήστες που θα χρησιμοποιούν ύβρεις, απρεπείς εκφράσεις ή θα προκαλούν, θα αποκλείονται.