'Ενα μήνυμα από το μέλλον σου

Ο Γιώργος Αποστόλου βρίσκεται στο (α)κατάλληλο σημείο, την (α)κατάλληλη στιγμή. Μια στιγμή, που ίσως να ήταν καταδικασμένη να μείνει μακριά απ' το φως. Κάθε μέρα, μια μικρή ιστορία και μία φωτογραφία από την Αθήνα και άλλες πόλεις ή τόπους της Ελλάδας. 

'Ενα μήνυμα από το μέλλον σου
ΠΡΟΒΟΛΗ

Kάθε μέρος είναι το σπίτι ενός φαντάσματος…

Εκεί που μένεις τώρα κι εκεί που έμενες πριν, το παλιό σου δωμάτιο και το νησί που πήγες διακοπές πριν 20 χρόνια. Οι σελίδες ενός κιτρινισμένου περιοδικού και οι διαχρονικές αράδες του αγαπημένου σου βιβλίου.

Χώρος φαντάσματος και αποικία πνευμάτων είσαι εσύ ο ίδιος μόλις κοιτάξεις προς τον προηγούμενο εαυτό σου. Κάθε εαυτός κι ένα σύμπαν που συστέλλεται προς το παρελθόν. Θυμάσαι ποιοι κατοικούσαν στους κόσμους σου από τότε που σε θυμάσαι; Από την βαρυγκομιασμένη γιαγιά μέχρι παρελθόντες έρωτες. Πλανήτες, άστρα, ήλιοι και σύμπαντα που έσβησαν με την αποχώρηση ενός προσώπου.

Όχι δεν είναι η νοσταλγία που ψιθυρίζει «σιγά μη μου λείπεις» στους τοίχους της μητρόπολης. Δεν είναι ούτε κ’αν η έλλειψη αγάπης, στοργής, θυμού και έκρηξης που σου προκαλούσε εκείνο το άτομο. Δεν είναι το φάντασμα που λείπει, ούτε φυσικά μια ανάμνηση.

Στην τσιμεντένια ραχοκοκαλιά της πόλης, σε χρώμα ώχρα - νέφος, η δήλωση ξεπερνά τον πρόσκαιρο εαυτό του Τώρα… Αυτόν που χάνεται με την επόμενη ανάσα. 

Το «σιγά μη μου λείπεις» είναι η πρώτη κραυγή απόγνωσης του μελλοντικού σου εαυτού.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ