Οι υπερήρωες της πόλης

Ο Γιώργος Αποστόλου βρίσκεται στο (α)κατάλληλο σημείο, την (α)κατάλληλη στιγμή. Μια στιγμή, που ίσως να ήταν καταδικασμένη να μείνει μακριά απ' το φως. Κάθε μέρα, μια μικρή ιστορία και μία φωτογραφία από την Αθήνα και άλλες πόλεις ή τόπους της Ελλάδας. 

Οι υπερήρωες της πόλης

Η Marvel και η DC Comics έχουν θησαυρίσει μεταφέροντας τους American style υπερήρωές τους στο Ηollywood. Δεν μπορεί κανείς να τους κατηγορήσει. Εξάλλου, εσύ κι εγώ τους πληρώνουμε για να φανταζόμαστε έστω και για δυο ώρες ότι έχουμε υπερδυνάμεις.

Στα 70s, κυκλοφορούσε στην Ελλάδα η αυθεντική μορφή των comics της DC: «Εκπληκτικά» με βασικό ήρωα των Υπεράνθρωπο, «Δυναμικά» με τον Νυχτερίδα και «Παράξενα» με τον αδιανόητα παραγνωρισμένο και ακατανόητα εξαφανισμένο Παράξενο Αδάμ. Όποιο παιδάκι είχε την διορατικότητα να μην τα ανταλλάζει ή να τα…πετάει, είναι σήμερα ένας πολύ πιο πλούσιος ενήλικας.

Ωστόσο, η αγαπημένη μας μητρόπολη έχει ακόμη τους αόρατους αν και όχι τόσο άγρυπνους υπερήρωές της. Στις γωνίες, στις σκιές, αμίλητοι και διακριτικοί περιμένουν πεδίο δράσης. Οι μεγάλες εκδοτικές/στούντιο των comics θα έπρεπε να στείλουν τους ανιχνευτές τους στις γειτονιές της πόλης για να προσπαθήσουν να αποκρυπτογραφήσουν τα βλέμματα, τις κινήσεις και τελικά, τις ενέργειες των φωτεινών ματιών που κρύβονται στο σκοτάδι.

Ακόμη και πίσω από τα κατεβασμένα σιδερένια στόρια των μαγαζιών.

Περιμένουν.

Και ίσως, σε κρίνουν.

ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΣΧΟΛΙΑ
Το 20/20 magazine σέβεται απόλυτα το δικαίωμα του αναγνώστη/ριας, να εκφράζει ανεμπόδιστα και ελεύθερα τις απόψεις του/της στο πλαίσιο ενός ελεύθερου και κόσμιου διαλόγου. Παρόλα αυτά υπογραμμίζουμε ρητά ότι τα σχόλια των επισκεπτών του www.2020mag.gr, εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον χρήστη/ρια και μόνον αυτόν. Το www.2020mag.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια (απαγορεύονται επίσης τα σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλες ιστοσελίδες). Οι χρήστες που θα χρησιμοποιούν ύβρεις, απρεπείς εκφράσεις ή θα προκαλούν, θα αποκλείονται.