Οι υπερήρωες της πόλης

Ο Γιώργος Αποστόλου βρίσκεται στο (α)κατάλληλο σημείο, την (α)κατάλληλη στιγμή. Μια στιγμή, που ίσως να ήταν καταδικασμένη να μείνει μακριά απ' το φως. Κάθε μέρα, μια μικρή ιστορία και μία φωτογραφία από την Αθήνα και άλλες πόλεις ή τόπους της Ελλάδας. 

Οι υπερήρωες της πόλης
ΠΡΟΒΟΛΗ

Η Marvel και η DC Comics έχουν θησαυρίσει μεταφέροντας τους American style υπερήρωές τους στο Ηollywood. Δεν μπορεί κανείς να τους κατηγορήσει. Εξάλλου, εσύ κι εγώ τους πληρώνουμε για να φανταζόμαστε έστω και για δυο ώρες ότι έχουμε υπερδυνάμεις.

Στα 70s, κυκλοφορούσε στην Ελλάδα η αυθεντική μορφή των comics της DC: «Εκπληκτικά» με βασικό ήρωα των Υπεράνθρωπο, «Δυναμικά» με τον Νυχτερίδα και «Παράξενα» με τον αδιανόητα παραγνωρισμένο και ακατανόητα εξαφανισμένο Παράξενο Αδάμ. Όποιο παιδάκι είχε την διορατικότητα να μην τα ανταλλάζει ή να τα…πετάει, είναι σήμερα ένας πολύ πιο πλούσιος ενήλικας.

Ωστόσο, η αγαπημένη μας μητρόπολη έχει ακόμη τους αόρατους αν και όχι τόσο άγρυπνους υπερήρωές της. Στις γωνίες, στις σκιές, αμίλητοι και διακριτικοί περιμένουν πεδίο δράσης. Οι μεγάλες εκδοτικές/στούντιο των comics θα έπρεπε να στείλουν τους ανιχνευτές τους στις γειτονιές της πόλης για να προσπαθήσουν να αποκρυπτογραφήσουν τα βλέμματα, τις κινήσεις και τελικά, τις ενέργειες των φωτεινών ματιών που κρύβονται στο σκοτάδι.

Ακόμη και πίσω από τα κατεβασμένα σιδερένια στόρια των μαγαζιών.

Περιμένουν.

Και ίσως, σε κρίνουν.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ