Ποιος θυμάται το «Άττικα»;

Ο Γιώργος Αποστόλου βρίσκεται στο (α)κατάλληλο σημείο, την (α)κατάλληλη στιγμή. Μια στιγμή, που ίσως να ήταν καταδικασμένη να μείνει μακριά απ' το φως. Κάθε μέρα, μια μικρή ιστορία και μία φωτογραφία από την Αθήνα και άλλες πόλεις ή τόπους της Ελλάδας. 

Ποιος θυμάται το «Άττικα»;
ΠΡΟΒΟΛΗ

Την Άνοιξη κλαίμε συνήθως για τα θερινά τα σινεμά αν και κλαίμε κυρίως για τις μικρές τρύπες στις εφηβικές μας αναμνήσεις. Μήπως το Φθινόπωρο που ξεκινάει και τυπικά αύριο πρέπει να χύσουμε και κανά δάκρυ για τα χειμερινά τα σινεμά που έφαγαν κι όλη τη λέζα την πανδημίας;

Στην Πλατεία Αμερικής, το παλαί-ποτέ επιβλητικό «Άττικα», παραμένει, κυριολεκτικά, τρύπα στην γεωγραφία της μητρόπολης. Μαζί του παρασύρθηκε σε αυτή την μαύρη τρύπα, η πλατεία, τα εστιατόρια, τα μπαράκια ακόμη και τα περίπτερα…

Αν περάσεις από την συμβολή Πατησίων-Αλεξάνδρας, το «Αλεξάνδρα» έγινε φάντασμα. Η Πατησίων ειδικά, κάποτε η χρυσή λεωφόρος των αιθουσών: «Αλεξάνδρα», «Αθηνά», «Αελλώ», «Πιγκάλ», «Σελέκτ». Άσε τις παρόδους.

Από αυτά, αντέχει ηρωικά μόνο το «Αελλώ»… Τα άλλα είναι ή τρύπες, άδεια οικόπεδα, ή αναμνήσεις με βιντάζ ταμπέλες.

Κι ό,τι απέμεινε από αίθουσες στην μητρόπολη, ας το ενισχύσουμε. Ας βγούμε από τον καναπέ για να μπούμε στην αίθουσα. Ας βγούμε από την τηλεόραση για την Μεγάλη Οθόνη με τον Μεγάλο Ήχο.

Κι έρχονται και ταινιάρες που απαιτούν και τεράστιες οθόνες και τρισδιάστατο ήχο και πιστό κοινό. Κυρίως το τελευταίο, ώστε την επόμενη φορά να μην χρειάζεται να γράψουμε επικήδειους και για τα, κάποτε μιας και πλέον είναι all seasons, χειμερινά σινεμά.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ