Τα κτίρια του Θεού

Ο Γιώργος Αποστόλου βρίσκεται στο (α)κατάλληλο σημείο, την (α)κατάλληλη στιγμή. Μια στιγμή, που ίσως να ήταν καταδικασμένη να μείνει μακριά απ' το φως. Κάθε μέρα, μια μικρή ιστορία και μία φωτογραφία από την Αθήνα και άλλες πόλεις ή τόπους της Ελλάδας. 

Τα κτίρια του Θεού

Μπορείς να ζήσεις στην ομορφιά; Ή μάλλον, θέλεις να ζήσεις στην ομορφιά;

Στις μητροπόλεις του πλανήτη η ομορφιά δεν έχει παντού τα ίδια χαρακτηριστικά αλλά την αναγνωρίζουν οι ίδιοι χαρακτήρες. Διάλλειμα από την αστική πάλη, τις ειδήσεις και το κακό σου το ριζικό. Μερικά κτίρια ορθώνονται για το καλό σου.

Είναι τόσο απλό να ξεκουράσεις το πνεύμα σου στην ιδέα ενός αποθανόντος πλέον καλλιτέχνη, ενός αρχιτέκτονα με όραμα που αποφάσισε να δημιουργήσει ένα έργο τέχνης τόσων διαστάσεων που θα δυσκόλευε στην καταμέτρησή τους και τον Stephen Hawking.

Από έξω. Τριγύρω. Στην βάση και στην κορυφή. Φυσικά τα όνειρα ή οι φαντασιώσεις του εξαιρετικού εσωτερικού. Η ομορφιά που θα έπρεπε να πλαισιώνει την τελειότητα της Φύσης κατασκευάζεται από τον άνθρωπο και από τον ίδιο κατεδαφίζεται.

Ο Θεός, λένε, είναι τέκτων, κατασκευαστής, Ον που χτίζει.

Απομένει σε έμας να βρούμε, γιατί λατρεύουμε εκείνον που γκρεμίζει.

ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΣΧΟΛΙΑ
Το 20/20 magazine σέβεται απόλυτα το δικαίωμα του αναγνώστη/ριας, να εκφράζει ανεμπόδιστα και ελεύθερα τις απόψεις του/της στο πλαίσιο ενός ελεύθερου και κόσμιου διαλόγου. Παρόλα αυτά υπογραμμίζουμε ρητά ότι τα σχόλια των επισκεπτών του www.2020mag.gr, εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον χρήστη/ρια και μόνον αυτόν. Το www.2020mag.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια (απαγορεύονται επίσης τα σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλες ιστοσελίδες). Οι χρήστες που θα χρησιμοποιούν ύβρεις, απρεπείς εκφράσεις ή θα προκαλούν, θα αποκλείονται.