Η Μόνα-Λίζα της μητρόπολης

Ο Γιώργος Αποστόλου βρίσκεται στο (α)κατάλληλο σημείο, την (α)κατάλληλη στιγμή. Μια στιγμή, που ίσως να ήταν καταδικασμένη να μείνει μακριά απ' το φως. Κάθε μέρα, μια μικρή ιστορία και μία φωτογραφία από την Αθήνα και άλλες πόλεις ή τόπους της Ελλάδας. 

Η Μόνα-Λίζα της μητρόπολης
ΠΡΟΒΟΛΗ

Την θυμάσαι; Είναι πάντα εκεί.  Ο δικός της καμβάς είναι το παρατημένο κατάστημα στο μαλακό υπογάστριο της γειτονιάς σου. Η δική της κορνίζα το λουκέτο στην γυάλινη πόρτα. Το δικό της Λούβρο είναι η χαμένη λεωφόρος της μητρόπολης.

Χθες, δεν είχαμε γυναικοκτονία. Δεν μάθαμε για μια νέα φρίκη. Το Internet δεν επαναστάτησε για καλό σκοπό και οι Κακοί δεν τα μάζεψαν επειδή δεν καταφέρνουν πια να κρύψουν τα περιττώματά τους πίσω από την οθόνη της τηλεόρασης. Χθες ήταν μια καλή μέρα μιας κακής εποχής.

Καλώς ήρθες στο σήμερα.

Ωστόσο, η δική Της μελαγχολία διαπερνά την καθημερινότητα και ταράζει τους περαστικούς. Ίσως γιατί παραμένει να περιμένει, με την ίδια απαλή χειρονομία προς τον έξω κόσμο. Κανείς δεν θα την ανταποδώσει και μόνο το φευγαλέο κλικ της φωτογραφικής μηχανής θα της αποδώσει την δικαιοσύνη που της αξίζει.

Την ώρα που ο Χειμώνας απειλεί τα αποκαϊδια, κυριολεκτικά, του Καλοκαιριού, ξέρεις τουλάχιστον ότι κάπου πολύ κοντά σου, Αυτή, συνεχίζει να προσμένει.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ