Η αισθητική στην εποχή των τεράτων

Ο Γιώργος Αποστόλου βρίσκεται στο (α)κατάλληλο σημείο, την (α)κατάλληλη στιγμή. Μια στιγμή, που ίσως να ήταν καταδικασμένη να μείνει μακριά απ' το φως. Κάθε μέρα, μια μικρή ιστορία και μία φωτογραφία από την Αθήνα και άλλες πόλεις ή τόπους της Ελλάδας. 

Η αισθητική στην εποχή των τεράτων
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ας ξεφύγουμε λοιπόν στην Φαντασία. Τι άλλο απέμεινε την εποχή των Τεράτων; Ας καταφύγουμε στην Αισθητική. Τι άλλο γλύτωσε από τους καιρούς των Μηδενικών;

Καμία Βαστίλλη δεν θα καταρρεύσει πια με τα όπλα μιας και ποτέ αυτά τα εργαλεία αλλαγής δεν θα είναι διαθέσιμα στους πλεμπαίους. Κανένα κανάλι και κανένα site δεν θα αφήσει το Πνεύμα να επαναστατήσει. Αν το μυαλό χρειάζεται αίμα για να τραφεί, θα το φορτώνουν για πάντα περιττώματα. 

Άρα, είναι ζήτημα Αισθητικής. Ξέρω ότι λες ότι είναι και ζήτημα Παιδείας αλλά για ποια Παιδεία μιλάς ότι λείπει όταν τα σχολεία είναι μηχανισμοί εκπαίδευσης σκλάβων; Πάει αυτό. Κάποτε ίσως να ίσχυε. Τώρα είναι μια καραμέλα που έλιωσε στο σάλιο των καλόπιστων και των ουτοπιστών.

Πες κάποια στιγμή ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ αυτό που γίνεται. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ αυτό που γίνεται. Κι έτσι και το πεις, λέμε τώρα, πες το και σε κανένα διπλανό σου μήπως και κάνετε κάτι μαζί.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ