Οι μπαταρίες του Νέου Μεσαίωνα

Ο Γιώργος Αποστόλου βρίσκεται στο (α)κατάλληλο σημείο, την (α)κατάλληλη στιγμή. Μια στιγμή, που ίσως να ήταν καταδικασμένη να μείνει μακριά απ' το φως. Κάθε μέρα, μια μικρή ιστορία και μία φωτογραφία από την Αθήνα και άλλες πόλεις ή τόπους της Ελλάδας. 

Οι μπαταρίες του Νέου Μεσαίωνα
ΠΡΟΒΟΛΗ

Καθώς, να μη γελιόμαστε, όχι μόνο η Ελλάδα αλλά όλη η Ανθρωπότητα έχει υποχωρήσει σε ένα Νέο Μεσαίωνα. 

Δύσκολα μπορεί κάποιος να παραβλέψει μια μαντεψιά για το άμεσο μέλλον: Τα παιδία μας και ίσως και τα δικά τους παιδία θα ζήσουν σε μια κοινωνία που θα τους χρησιμοποιεί ακριβώς όπως οι Μηχανές τους Ανθρώπους στο “Matrix”. Ως μπαταρίες.

Μπαταρίες του Συστήματος. Πολλές, άβουλες, μη επαναφορτιζόμενες.

Βιολογικές μπαταρίες που θα επιτελούν και θα ολοκληρώνουν συγκεκριμένες εργασίες στο μαλακό υπογάστριο των Εταιριών που θα ελέγχουν τους πόρους μέχρι να σωθούν από ενέργεια. Πρώτα από όλα ας πάρουμε πρέφα ότι είναι πολύ αργά για να αλλάξουμε αυτή την εξέλιξη, ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι το επιθυμούσαμε ή είχαμε την Ισχύ. Μια μπαταρία μόνη της, ακόμη και μια συστοιχία δεν κατάφερε να λειτουργήσει ποτέ καμία αντίδραση κυρίως επειδή πάντα πίστευε ότι ήταν κάτι άλλο από μπαταρία.

Και για να τελειώσουμε κάπου εδώ με τις αναλογίες του “Matrix” και της αφελούς σιωνιστικής του προπαγάνδας, ας μην περιμένουμε κανένα Εκλεκτό Μεσσία. Ας δεχθούμε επιτέλους κάποτε την πλήρη αστοχία της ανθρώπινης φυλής που δεν είναι δα και τόσο σημαντική στο Σύμπαν. Ας δεχθούμε ότι στην βάση του, ο Άνθρωπος είναι είδος λίγων Κυρίαρχων και πολλών Υπόδουλων μιας ακόμη και οι λίγοι Κυρίαρχοι είναι επίσης υπόδουλοι ισχυρότερων αφεντάδων.

Ας δεχθούμε ότι ο Νέος Μεσαίωνας είναι το φυσικό μας περιβάλλον. Ίσως για αυτό ο Χούμαν καταστρέφει με τόση συνέπεια και ταχύτητα οτιδήποτε δεν του μοιάζει γιατί απλούστατα οτιδήποτε δεν του μοιάζει δεν χρησιμεύει ως μπαταρία για τα αφεντικά του.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ