Συνέντευξη στη Χρύσα Λύκου

Με την Κατερίνα Μάτσα μιλούσαμε στο τηλέφωνο από τότε που η πανδημία φούσκωνε τα κύματα που σήκωσε μετέπειτα και πλέον ακροβατούμε πάνω τους, έχοντας όμως τύχει να περπατήσουμε αρκετές φορές παρέα, περνώντας κάτω από πανό, ανάμεσα σε συνθήματα.

Η Κατερίνα Μάτσα είναι ένας άνθρωπος που αφιερώθηκε στον αγώνα κατά της εξάρτησης, ενώ έχει υπάρξει ψυχίατρος σε Κοινωνικά Ιατρεία, πρώην διευθύντρια της Μονάδας Απεξάρτησης 18 ΑΝΩ του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (Ψ.Ν.Α.), συγγραφέας, εκδότρια του περιοδικού «Τετράδια Ψυχιατρικής» και υποψήφια με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή, στην Αθήνα.

Στο 20/20 έρχεται εν μέσω μιας εποχής που πάνω απ' τα κεφάλια μας σταλάζει ο φόβος και ο θάνατος, κρατά το καινούργιο της βιβλίο «Νιόβη» και μιλά για το άδυτο πένθος στον καιρό της πανδημίας, την προκλητική στάση της κυβέρνησης και την αλληλεγγύη που ανοίγει χαραμάδες ελπίδας μέσα στη δυστοπία.

Η Κατερίνα Μάτσα πιστεύει ότι θα τα καταφέρουμε, ότι μια μέρα θα γυρίσουμε στα όμορφα και ότι όσο έχουμε ο ένας τον άλλον, η καρδιά μας δεν πρόκειται να παγώσει.