Επετειακό: Ένας χρόνος από το "αυθόρμητο" πάρτι ανεμελιάς στο Μαξίμου (video - εικόνες)

Ένας ακριβώς χρόνος συμπληρώνεται σήμερα (25/04/2021), όταν εν μέσω του πρώτου, σκληρού λοκντάουν, που οι πολίτες δεν επιτρεπόταν να βγούν απ' το σπίτι τους και η μάσκα είχε γίνει πλέον υποχρεωτική, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι σύμβουλοί του, έστηναν “αυθόρμητο“ πάρτι συνωστισμού έξω από το Μαξίμου, ζητώντας από τον δήμαρχο Αθηναίων και ανιψιό του πρωθυπουργού, να κάνει μια παράκαμψη το φορτηγό που μετέφερε την Άλκηστις Πρωτοψάλτη, η οποία γυρνούσε τους δρόμους της Αθήνας τραγουδώντας για τους έγκλειστους πολίτες.
Μάλιστα μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν το επιτελείο του πρωθυπουργού επέρριψε όλη την ευθύνη στον Κωστα Μπακογιάννη, κάτι που διέψευσε η ίδια η Άλκηστις Πρωτοψάλτη.
Ας θυμηθούμε τι ακριβώς είχε συμβεί.

Επετειακό: Ένας χρόνος από το
ΠΡΟΒΟΛΗ

Μετά λοιπόν τις αντιδράσεις και την οργή του κόσμου για το πάρτι συνωστισμού -και όπως έγραφε τότε το ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ- το επιτελείο του πρωθυπουργού επέρριψε τις ευθύνες στον Κώστα Μπακογιάννη, θέλοντας να καλύψουν τις κυβερνητικές ευθύνες.

Συγκεκριμένα η στήλη ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ έγραφε, επικαλούμενη πηγές του Μαξίμου: «Οι επιτελείς του Μαξίμου διευκρινίζουν τώρα, προς άρση και των όποιων παρεξηγήσεων, ότι η πρωτοβουλία ανήκε αποκλειστικά στον κ. Μπακογιάννη. Εκείνος, επιμένουν, πήρε τηλέφωνο τον Πρωθυπουργό προκειμένου να τον ενημερώσει και να του πει ότι το φορτηγό θα περάσει έξω από το Μαξίμου. Το καταγράφουμε απλώς για την ακρίβεια των γεγονότων, δεν το σχολιάζουμε. Τα όποια σχόλια δικά σας», κατέληγε το εν λόγω σημείωμα.

Ο Κώστας Μπακογιάννης και η Άλκηστις Πρωτοψάλτη βέβαια έδωσαν εντελώς διαφορετικές εκδοχές για το συμβάν.

Μετά τις αντιδράσεις για το “ανέμελο“ πάρτι στο Μαξίμου η ίδια η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, αναγκάστηκε να βγει στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 όπου και αποκάλυψε με δηλώσεις της, πως η στάση στο Μαξίμου δεν ήταν προγραμματισμένη και τη ζήτησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός. 

»Θέλω να ξεκαθαρίσω όταν κατεβήκαμε και περάσαμε την Ηρώδου Αττικού δεν ήταν προγραμματισμένο... Όταν ήμασταν στην περιοχή του Κολωνακίου πήρε ο πρωθυπουργός τον δήμαρχο και τον ρώτησε πώς πάει, πώς είμαστε. Είχαν περάσει ήδη 3,5 ώρες συναυλία και είπε "γιατί δεν περνάτε από το Μαξίμου να σας χαιρετίσω και να σας ευχαριστήσω κι εγώ" οπότε έκανε αλλαγή πορείας το φορτηγό, περάσαμε από το Μαξίμου
Αισθάνθηκα πιεσμένη όταν είδα τους δημοσιογράφους και τους φωτογράφους μαζεμένους σχεδόν γύρω από τον Πρωθυπουργό αλλά και η θέση μου από εκεί πάνω από το φορτηγό δεν θα ήταν δυνατό ποτέ να βάλω σε τάξη εκείνη την ώρα και να πω "πάρτε τα απαιτούμενα μέτρα που ορίζει ο νόμος". Καθίσαμε σχεδόν τρία λεπτά και φύγαμε και πήγαμε στα νοσοκομεία... Με προβλημάτισε κι εμένα ότι όλοι αυτοί που ήρθαν γύρω στον Πρωθυπουργό δεν κράτησαν τα μέτρα ασφαλείας», δήλωσε η δημοφιλής τραγουδίστρια, αδειάζοντας μεγαλοπρεπώς τον πρωθυπουργό και το περιβάλλον του και δικαιώνοντας τον δήμαρχο Αθηναίων.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ