Ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας "αδειάζει" την κυβέρνηση: «Υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση από ό,τι είναι η προσφορά των εμβολίων»

Δεν υπάρχει "ατομική ευθύνη" όσον αφορά στη συμμετοχή στον εμβολιασμό, παραδέχτηκε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA.

Ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ηχηρό "άδειασμα" στην προσπάθεια της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού να αποδώσει "ατομική ευθύνη" ακόμα και στους νεκρούς, από τον γ.γ. Πρωτοβάμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, ο οποίος παραδέχθηκε πως το γενικότερο πρόβλημα αφορά την έλλειψη διαθέσιμων χορηγούμενων δόσεων εμβολίων και όχι σε μειωμένη προσέλευση ή ραντεβού στα εμβολιαστικά κέντρα.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις των παρουσιαστών της εκπομπής σχετικά με το πότε θα πετύχουμε στην ελλάδα «τείχος ανοσίας» όταν είναι πλήρως εμβολιασμένο μόλις το 22% του πληθυσμού, ο Μάριος Θεμιστοκλέους είπε ότι με βάση μαθηματικά μοντέλα υπάρχουν δύο παράγοντες:

Η συμμετοχή του κόσμου, για το οποίο είπε πως «υπάρχει πολύ μεγάλη προθυμία για τα τρία εμβόλια, καλύπτονται τα ραντεβού» και η διαθεσιμότητα εμβολίων.

Όταν ο παρουσιαστής της εκπομπής ρώτησε ανέφερε πως «μπορεί να έχετε προσέλευση και να μην έχετε εμβόλια, όπως στη Σκόπελο». Ο κ. Θεμιστοκλέους, απάντησε πως «αυτή την στιγμή, αυτό συμβαίνει σε όλη τη χώρα, δεν συμβαίνει μόνο στη Σκόπελο. Υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση από ό,τι είναι η προσφορά των εμβολίων (...) Στην Αττική αυτή την στιγμή τα ραντεβού είναι καλυμμένα 100% (...) Αν έχουμε την διαθεσιμότητα των εμβολίων, μπορούμε να αυξήσουμε την επιχειρησιακή δυνατότητα. Δεδομένης της προθυμίας των πολιτών, ότι εμβόλιο έρχεται το δίνουμε».

Συνεχίζοντας ο γ.γ. Πρωτοβαθμιας Φροντίδας Υγείας δήλωσε πως «αυτή την στιγμή, οι ηλικίες άνω των 60 ετών έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση κατά 70%, με τα ραντεβού θα φτάσουμε στο 74,5%-75%. Το ποσοστό για τις ηλικίες άνω των 60 ετών ... έστω και αργά αυξάνεται ... θα κάνουμε αυτή τη συζήτηση όταν έχουμε διαθέσιμα ραντεβού και μένουν κενά. Είμαστε μακριά από αυτή τη φάση (…) Για να ξεπεράσουμε το 50%-60%, χρειαζόμαστε περισσότερα από 4 εκατομμύρια εμβόλια, ίσως και περισσότερο», υπογράμμισε.

 

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ