Ο Μπογδάνος ξεκίνησε "τζιχάντ" κατά της νομικής κατοχύρωσης του όρου «γυναικοκτονία»

"Ιερό Πόλεμο" κατά της νομικής κατοχύρωσης του όρου «γυναικοκτονία», ξεκίνησε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, κλείνοντας το μάτι στο ακραία συντηρητικό κοινό του.

Ο Μπογδάνος ξεκίνησε
ΠΡΟΒΟΛΗ

Αμηχανία στην δήθεν "φιλελεύθερη" κυβερνητική πλειοψηφία και τα "πρωτοπαλίκαρα" της alt-Right -που μετά την ιστορική καταδίκη της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης έχουν κάνει κατάληψη του "χώρου"- έχει προκαλέσει η εξέλιξη της γυναικοκτονίας στα Γλυκά Νερά και η αποκάλυψη πως ο δολοφόνος ήταν τελικά άρρεν, λευκός, στρέιτ, χριστιανός και "άριστος".

Με ανάρτησή του στο facebook, που βρίθει από άλματα λογικής και "τραμπική" επιχειρηματολογία, ο βουλευτής της ΝΔ, θέτει το ιδεολογικό υπόβαθρο υπονόμευσης της νομικής κατοχύρωσης του όρου γυναικοκτονία, που έχει αναγνωριστεί ακόμα και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ενώ σε πολλές χώρες, ειδικά της Λατινικής Αμερικής έχει ενσωματωθεί και στον ποινικό κώδικα.

Μάλιστα, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ισχυρίζεται πως τελικά η προσπάθεια ευαισθητοποίησης έναντι ομάδων που έχουν στο παρελθόν περιθωριοποιηθεί, υποβαθμιστεί και αδικηθεί, τελικά είναι «ίσως ο χειρότερος "παρτακισμός"», διότι, όπως λέει, «καταλήγουμε να μην είμαστε ως άνθρωποι και πολίτες όλες και όλοι πάντα και παντού ίσες και ίσοι, αλλά καθεμιά και καθένας αυτοανάγεται σε προτεραιότητα σε βάρος των άλλων ως κάτι δήθεν ανώτερο, ενάντια στο συνόλο».

Εχουμε δηλαδή την "εξελληνοποίηση" της αντίδρασης των νεοσυντηρητικών της alt-Right στις ΗΠΑ, όπου η απάντησή τους στο μαζικό κίνημα "Black Lives Matter", μετά τα περιστατικά δολοφονιών αφροαμερικάνων από λευκούς αστυνομικούς, με αποκορύφωμα τον βασανιστικό θάνατο του George Floyd, ήταν το... "All Lives Matter". 

 Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτηση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου:

«Με αφορμή την πράξη του -κατά Δημήτρη Σούρα- «κτηνανθρώπου» των Γλυκών Νερών: Η μετατροπή του ανθρωποκτονία, ή του συζυγοκτονία, σε γυναικοκτονία, πού ακριβώς αποσκοπεί; Αυτή η μετάβαση, δηλαδή, από το γενικό στο ειδικό, τί σκοπό έχει; Να κάνει μια δολοφονία καλύτερη, ή διαφορετικής αξίας από την άλλη; Και από τί διακρίνει; Από τον φόνο άνδρα από άνδρα; Από τον φόνο άνδρα από γυναίκα; Είναι κατά τι προτιμότερος ο τελευταίος από τον αντίστροφο; Επίσης, μια γυναίκα εμφορούμενη από τοξικά πατριαρχικά αισθήματα μπορεί να διαπράξει γυναικοκτονία;

Η εποχή στην οποία καθεμιά και καθένας μπαίνει στον πειρασμό να σηκώσει ως πολεμική σημαία μία εξειδικευμένη ταυτότητα, με αναφορά στο γένος, στο χρώμα του δέρματος, στην έμφυλη ταυτότητα, στη διαιτολογική επιλογή, ή σε οτιδήποτε άλλο, είναι εδώ. Σε πρώτη ανάγνωση, έτσι προάγεται η ευαισθητοποίηση έναντι ομάδων που έχουν στο παρελθόν περιθωριοποιηθεί, υποβαθμιστεί και αδικηθεί. Τελικά όμως, ίσως δεν υπάρχει χειρότερος «παρτακισμός». Διότι καταλήγουμε να μην είμαστε ως άνθρωποι και πολίτες όλες και όλοι πάντα και παντού ίσες και ίσοι, αλλά καθεμιά και καθένας να αυτοανάγεται σε προτεραιότητα σε βάρος των άλλων ως κάτι δήθεν ανώτερο, ενάντια στο συνόλο.
Δεν είναι τυχαίο ότι αυτήν ακριβώς την ατζέντα υιοθετεί και προάγει πρώτη-πρώτη η Αριστερά, αφού ιστορικά και διαχρονικά επενδύει στο να διχάζει έθνη, λαούς και κοινωνίες».

Μάλιστα ο βουλευτής της ΝΔ, δεν μένει εκεί. Σε απάντησή του σε σχόλιο του Γρηγόρη Βαλλιανάτου, χαρακτηρίζει τις αντιδράσεις γυναικών ως «εκδικητικότητα» και φτάνει στο σημείο να επικαλεσθεί το επιχείρημα πως «δυστυχώς, οι άνδρες δολοφονούνται επίσης επειδή είναι άνδρες, αν και υπό διαφορετικές συνθήκες και περιστάσεις. Με πρώτη τον πόλεμο».

Εντάξει Κωνσταντίνε Μπογδάνε, καταλάβαμε!

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ