Βουλευτής ΝΔ: Για την κατάσταση στα νοσοκομεία φταίνε οι νοσηλεύτριες - Προαναγγελία απολύσεων και αξιολόγησης

Χωρίς κανένα όριο πλέον η προσβλητική συμπεριφορά κυβερνητικών βουλευτών κατά του υγειονομικού προσωπικού που συνεχίζει να κρατά σχεδόν μόνο του όρθιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας, κατα τη διάρκεια της πανδημίας. 

Βουλευτής ΝΔ: Για την κατάσταση στα νοσοκομεία φταίνε οι νοσηλεύτριες - Προαναγγελία απολύσεων και αξιολόγησης
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ο βουλευτής -και εισηγητής της ΝΔ στο νομοσχέδιο κατάργησης του 8ώρου- Κώστας Μαραβέγιας, φαίνεται πως είναι άνθρωπος ειδικών αποστολών όσον αφορά την σφοδρή επίθεση της κυβέρνησης σε εργασιακά δικαιώματα και κατασυκοφάντηση του υγειονομικού πρωσοππικού της χώρας.

Σε συζτήτηση στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής σχετικά με το  του νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, με αφορμή επιστολή που όπως ισχυρίζεται έλαβε από πολίτη που νοσηλεύθηκε στο νοσοκομείο του Βόλου και εξέφραζε παράπονα για το νοσηλευτικό προσωπικό, ο βουλευτής της ΝΔ δήλωσε πως «η κακή νοσηλευτική υπηρεσία μπορεί να παίξει ρόλο, ακόμα και στην επιβίωση... αυτό που όλοι γνωρίζουμε, αλλά σπάνια ομολογούμε, είναι ότι λείπει η αξιολόγηση και πολλές φορές έχουμε επισημάνει, ότι ακόμα και ερωτηματολόγια θα μπορούσαν να χρησιμοποιούνται για να αξιολογηθούν οι Υπηρεσίες, πρωτίστως από τους ίδιους τους χρήστες των υπηρεσιών, δηλαδή τους ασθενείς». 
Στην επιστολή που επικαλέστηκε ο βουλευτής ότι του στάλθηκε, σύνέχισε λέγοντας πως «κάποιες νοσηλεύτριες προσπαθούν, οι περισσότερες όμως είναι αδιάφορες, τσακώνονται ώρες μεταξύ τους, δεν μπαίνουν στους θαλάμους, δεν υπάρχει κουδούνι να καλέσεις αν έχεις ανάγκη, βάζεις τις φωνές ή βαράς με ότι βρεις τα μεταλλικά κάγκελα του κρεβατιού και ελπίζεις να σε ακούσουν. Μπορεί να περάσουν και τρεις ώρες και να μην έρθει κανείς». 

«Αν κάνεις ένα τρίωρο να επισκεφτείς ασθενή, δεν ξέρεις αν αυτός ο ασθενής συνεχίζει να έχει το οξυγόνο στη μύτη του», τόνισε ο Κώστας Μαραβέγιας, κάνοντας πράξη αυτό που είχαμε καταλάβει εδώ και καιρό, πως δηλαδή η κυβερνηση θα προσπαθήσει να ρίξει τις ευθύνες των θανάτων στους γιατρούς και τους νοσηλευτές και όχι στην ανεπάρκεια ενδυνάμωσης του ΕΣΥ για περίπου 16 μήνες.

Αντί να μιλάνε για προσλήψεις, κάνουν λόγο για αξιολόγηση και απολύσεις.

Την ώρα που αποφασίστηκε η μη υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους και έχουμε ήδη στη χώρα μας τα πρώτα κρούσματα της μετάλαξης "Δέλτα", η κυβέρνηση αποφασίζει να φτάσει το αφήγημα της "ατομικής ευθύνης", ακόμα παραπέρα. 

Φταίμε όλοι εκτός από την κυβέρνηση.

Σφοδρή ήταν και η αντίδραση του βουλευτή ΚΚΕ, Γιώργου Λαμπρούλη σχετικά την παρέμβαση του βουλευτή της ΝΔ.
«Με μεθοδικότητα επιχειρεί να ξεπλύνει την πολιτική της κυβέρνησης, όπως και όλων των κυβερνήσεων, που έφτασε σε αυτά τα χάλια το νοσοκομείο, προσπαθώντας να φορτώσει την ευθύνη στους εργαζόμενους. θα πρέπει να ντρέπεται για τη στάση του αυτή», υπογράμμισε έξω φρενών ο κ. Λαμπρούλης και συμπλήρωσε: «Ο κ. Μαραβέγιας προσπάθησε τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία, να τα φορτώσει στους εργαζόμενους. Η κυρία (σ.σ. στην επικαλούμενη επιστολή) περιγράφει μια κατάσταση. Δεν απαγγέλλει κατηγορίες σαν εισαγγελέας, όπως κάνετε εσείς κύριε Μαραβέγια. Είστε από το Βόλο, με ένα νοσοκομείο με τεράστια προβλήματα και μυρωδιά δεν πήρατε. Θα πρέπει οι συνάδελφοι, αν μην τι άλλο και ο λαός του Βόλου να σας καταδικάσει, απέναντι σε αυτές τις προκλητικότατες, απαράδεκτες και ανεύθυνες δηλώσεις που κάνατε».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ