Λινού για τα 150 ευρώ Μητσοτάκη: Είναι ανεύθυνο ιατρικά να ενθαρρύνουμε έτσι τους νέους

Αποφάσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα, χωρίς να συμβουλευτεί τους επιδημιολόγους παίρνει όπως φαίνεται η κυβέρνηση, όπως εκτίμησε και η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, η οποία έκρουσε των κώδωνα του κινδύνου όσον αφορά στο freedom pass των 150 ευρώ σε νέους της ηλικιακής ομάδας 18-25 και τις δραστηριότητες τις οποιες θα μπορούν να κάνουν αμέσως μετά τον εμβολιασμό.

Λινού για τα 150 ευρώ Μητσοτάκη: Είναι ανεύθυνο ιατρικά να ενθαρρύνουμε έτσι τους νέους
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Είναι λάθος να ενθαρρύνουμε τα παιδιά να κάνουν πράγματα μετά την πρώτη δόση και μάλιστα εντός 24 ωρών από αυτή. Εμένα αυτή η εξαγγελία με έκανε να ανησυχήσω ιδιαίτερα – δεν ξέρω αν είναι καλή ή κακή κίνηση (...) ξέρουμε ότι η πρώτη δόση δεν καλύπτει και δεν καλύπτει καθόλου το variant Δέλτα, ελάχιστα, επομένως είναι πολύ επικίνδυνο ιατρικά. Επομένως, αν προκριθεί μια τέτοια κίνηση να είναι 15 μέρες μετά τη δεύτερη δόση», δήλωσε η κ. Λινού σε συνέτευξή της στον ALPHA 9,89.

Η επιδημιολόγος εκτίμησε πως η κυβέρνηση δεν συμβουλέυτηκε την επιτροπή επιστημόνων.

«Δεν τους συμβουλεύτηκε. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ένας απλός γιατρός που διαβάζει στοιχειωδώς τη διεθνή βιβλιογραφία θα συμβούλευε και θα συμφωνούσε με κάτι τέτοιο»

Όπως τόνισε επίσης η κ. Λινού, «όλες οι μελέτες λένε ότι η προστασία στο συγκεκριμένο στέλεχος που μας απασχολεί τώρα, το Δέλτα είναι γύρω στο 30%. Είναι πολύ ανησυχητικό πως η πλειονότητα είναι υποψήφιοι να κολλήσουν και να κολλήσουν σοβαρά (...) Να δώσουμε κίνητρο στα παιδιά αλλά 15 μέρες μετά τη δεύτερη δόση. Να μην τα ενθαρρύνουμε να μετακινηθούν όταν δεν είναι πραγματικά καλυμμένα»

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ