Και άλλη "βόμβα" από μέλος της Επιτροπής: Κυβερνητικά στελέχη και ΜΜΕ πίεζαν να δοθεί ψευδής εικόνα για την πανδημία (βίντεο - ηχητικό)

«Υπήρξε μια πίεση από πολλά μέσα ενημέρωσης και από ορισμένα κυβερνητικά στελέχη να δοθεί η εικόνα ότι ξεμπερδέψαμε από τον κορονοϊό, αυτό ήταν μέγα λάθος» τόνισε με νόημα στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 - 105,8 και την εκπομπή «Στο Πρώτο Αλλιώς», ο επιδημιολόγος, καθηγητής Δημόσιας Υγείας και μέλος της Επιτροπής Επιστημόνων του υπουργείου Υγείας, Τάκης Παναγιωτόπουλος.

Και άλλη
ΠΡΟΒΟΛΗ

Πληθαίνουν οι δηλώσεις με υποννοούμενα αλλά και ευκόλως εννοούμενα, από μέλη της Επιτροπής Επιστημόνων του υπουργείου Υγείας, σχετικά με τη διαχείριση της κρίσης από την κυβέρνηση και τον ρόλο των ΜΜΕ.

«Νομίζω, για να είμαστε σωστοί, υπήρχε μία πίεση από πολλά Μέσα Ενημέρωσης καταρχάς, από ορισμένα κυβερνητικά στελέχη από την άλλη, να δοθεί η εικόνα πως ξεμπερδέψαμε με τον ιό. Αυτό ήταν μέγα λάθος και έγινε και πέρυσι και έγινε και το Πάσχα. Σας θυμίζω την περίφημη φράση "Πάσχα στο χωριό", σα να τελειώνουμε. Όλοι θέλουμε να τελειώσουμε, αλλά το να κάνουμε την επιθυμία μας πραγμάτικότητα είναι ότι πιο ανόητο υπάρχει στον κόσμο», 

«Να θυμίσω ότι οι ακριβείς συστάσεις της Επιτροπής εμπειρογνομώνων, ήτανε πολύ μακριά από "τελειώσαμε με τις μάσκες" ή  πολύ περισσότερο "πετάμε τις μάσκες" που κυριάρχησε σε πολλά ΜΜΕ και πληρώνουμε ένα μέρος αυτού αυτή τη στιγμή», τόνισε επίσης με νόημα ο ο επιδημιολόγος και καθηγητής Δημόσιας Υγείας.

 

 

Σε σχέση με την πιθανότητα νέων lockdown και μέτρων, o κ. Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε με σαφήνεια πως «σε μια ταχέως εξελισσόμενη κατάσταση δεν αποκλείεται τίποτα, πρέπει να αξιοποιήσουμε και την εμπειρία άλλων χωρών και την δική μας για δυνατότητα πιο στοχευμένων μέτρων. Τα οριζόντια μέτρα μαρτυρούν μια αδυναμία να εφαρμοστούν μέτρα που χτυπούν πιο πολύ στην καρδιά και δεν διαλύουν την όλη κοινωνική, οικονομική και εκπαιδευτική ζωή. Υπάρχουν πολλά που μπορούν να συζητηθούν σε σχέση με τα σχολεία. Είμαστε από τις χώρες που έκλεισαν τα σχολεία το μεγαλύτερο διάστημα. Το μείγμα αυτό πρέπει να αλλάξει. Πρέπει να βρεθεί τρόπος να λειτουργούν τα σχολεία δια ζώσης γιατί έχει βρεθεί ότι οι επιπτώσεις στην ψυχική υγεία και στο μαθησιακό κομμάτι είναι πάρα πολύ σοβαρά».

Εδώ να θυμίσουμε πως ο κ. Τάκης Παναγιωτόπουλος, ήταν, προς τιμήν του, από τους λίγους επιστήμονες της επιτροπής που είχαν δηλώσει δημόσια την αντίθεσή τους με την τροπολογία της ντροπής για το "Ακαταδίωκτο".

«Ειλικρινά δεν το καλοκαταλαβαίνω και αισθάνομαι ότι με θίγει κιόλας. Όχι, δεν θέλω ακαταδίωκτο», είχε δηλώσει σε ραδιοφωνικό σταθμό τον περασμένο Απρίλιο

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ