#Βαρυμπόμπη / «Ο Χαρδαλιάς θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί, αν όχι να αποπεμφθεί»

Την παραίτηση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας ζήτησε με ανάρτησή του στο Twitter και το facebook o γνωστός -και πάντα ήπιων τόνων- σύμβουλος στρατηγικής επικοινωνίας, Στράτος Σαφιολέας.

 

#Βαρυμπόμπη / «Ο Χαρδαλιάς θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί, αν όχι να αποπεμφθεί»
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ο Στράτος Σαφιολέας, κάτοικος της ευρύτερης περιοχής, με ανάρτησή του στο facebook πριν λίγες ώρες, κάνει λόγο για «συγκλονιστική αποτυχία εκτίμησης της κατάστασης. Έχω δει από κοντά δεκάδες πυρκαγιές. Η τεράστια έκταση της καταστροφής από αυτή είναι απολύτως αδικαιολόγητη. Ξαναλέω φύσαγε ελάχιστος έως καθόλου αέρας, το αεροδρόμιο ήταν πλάι, και οι συνθήκες για την επέμβαση πτητικών μέσων πολύ καλές». 

Αυτό δηλαδή που κάθε νοήμον πολίτης κατάλαβε τις τελευταίες ημέρες. 

Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτησή του:

«Δε θα μπω σε ένα ακόμα κομματικό καυγά, επαναλαμβανόμενο και προβλέψιμο. Το έχω σταματήσει από τις αρχές του 2020. Θα πω όμως κάτι απλό:

Ο κ. Χαρδαλιάς θα έπρεπε να είχε ήδη παραιτηθεί, αν όχι αποπεμφθεί.

Η περιοχή της με το δάσος πλάι στο Α-Β της Εθνικής η οποία γειτονεύει με Νέα Ερυθραία, και Μορτερό δεν κάηκε από καθαρή ΤΥΧΗ. Άλλοι δεν ήσαν τόσο τυχεροί.

Αν η φωτιά θα πέρναγε την Εθνική στο δάσος Φασίδερη, θα αφάνιζε δεκάδες σπίτια που είναι μέσα στα πεύκα. Πρώτη φορά στη ζωή μου μαζεύω πράγματα, υπολογιστές, φωτογραφικές, διαβατήριο, στο αυτοκίνητο τα μεσάνυχτα, και έτοιμος για τον γάτο.

Υπάρχει και η μεγαλύτερη εικόνα.

Φυσικά υπάρχει, και έχει να κάνει με το πως θα αντιμετωπίσουμε πια τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής για την οποία είμαστε συνυπεύθυνοι. Αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα, για μια άλλη ανάρτηση.

Ξαναβάζω για 3η φορά τη φωτογραφία από το κινητό μου στις 2μμ χθες. Δε μπορώ να διαβάζω ανοησίες και ψέματα που υποτιμούν τη νοημοσύνη μας.

Με το αεροδρόμιο του Τατοΐου ΠΛΑΙ στην εστία, υπήρξε ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ εκτίμησης της κατάστασης. Έχω δει από κοντά δεκάδες πυρκαγιές. Η τεράστια έκταση της καταστροφής από αυτή είναι απολύτως αδικαιολόγητη. Ξαναλέω φύσαγε ελάχιστος έως καθόλου αέρας, το αεροδρόμιο ήταν πλάι, και οι συνθήκες για την επέμβαση πτητικών μέσων πολύ καλές.

ΥΓ. Υπήρξαν χθες δημοσιογράφοι που την ώρα της πυρκαγιάς είτε έκαναν παραπληροφόρηση, είτε έλεγαν κοινοτυπίες, είτε έκαναν ξέπλυμα. Λυπάμαι για το χάλι τους».

Ο πετυχημένος σύμβουλος στρατηγικής επικοινωνίας, έδωσε συνέχεια και στο twitter και ανέβασε και φωτογραφίες, αποδεικνύοντας την έκταση που πήρε η φωτιά σε κατάσταση απόλυτης άπνοιας.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ