Οργή στην Εύβοια: «Πολιτική οδηγία να φύγουν τα πυροσβεστικά για Βαρυμπόμπη - Δεν σώσαν ούτε την Βαρυμπόμπη ούτε εμάς, είναι διπλά ανίκανοι» (video)

Πολύ σκληρές εκφράσεις για τον πρωθυπουργό και την Πολιτική Προστασία, πάνω στην οργή και την απόγνωσή τους από κάτοικους στις Ροβιές της Εύβοιας που έγιναν παρανάλωμα του πυρός.

Οργή στην Εύβοια: «Πολιτική οδηγία να φύγουν τα πυροσβεστικά για Βαρυμπόμπη - Δεν σώσαν ούτε την Βαρυμπόμπη ούτε εμάς, είναι διπλά ανίκανοι» (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Σε ρεπορτάζ του STAR Κεντρικής Ελλάδας, μίλησαν κάτοικοι στις Ροβιές Ευβοίας, όπου για δύο 24ώρα ζουν έναν πραγματικό εφιάλτη, με τις φλόγες να έχουν φτάσει στη θάλασσα.

Η οργή και η απόγνωσή τους για τις καμμένες περιουσίες και εκτάσεις είναι τεράστια.

«Μιλάμε για καταστροφή ρε παιδιά, πήραν από εδώ τα πυροσβεστικά και τα πήγαν στην Αθήνα και αφήσαν εδώ τη φωτιά ανεξέλεγκτα. Δεν υπήρχε τίποτα. Τίποτα», ειπε στην κάμερα ένας κάτοικος.

Μεταξύ άλλων ισχυρίζονται πως δόθηκε πολιτική εντολή να φύγουν όλα τα πυροσβεστικά οχήματα που θα αναχαίτιζαν την πύρινη λαίλαπα και να κατευθυνθούν προς Βαρυμπόμπη.

Όπως λέει συγκεκριμένα, «δόθηκε πολιτική οδηγία. Κατέβηκαν όλα τα αυτοκίνητα της πυροσβεστικής για να πάνε να σώσουν την Βαρυμπόμπη. Δεν σώσαν ούτε την Βαρυμπόμπη, ούτε εμάς. Είναι διπλά ανίκανοι λοιπόν»

Το βίντεο που ακολουθεί και το οποίο ανέβασε χρήστης του facebook, περιέχει ακατάλληλες εκφράσεις που προφανώς δεν μπορεί να υιοθετήσει ένα Μέσο. Παρόλα αυτά αποτυπώνουν την ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι κάτοικοι της περιοχής με την ανυπολόγιστη καταστροφή που έχουν υποστεί:

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ