Γιατί "εξαφανίστηκε" η είδηση πως το σπίτι του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κινδύνεψε από την πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη; (εικόνα)

Εν ριπή οφθαλμού εξαφανίστηκε από όλες τις μεγάλες –κυρίως φιλοκυβερνητικές- ιστοσελίδες, η είδηση πως το σπίτι του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, κινδύνεψε σοβαρά από την πυρκαγιά στην Βαρυμπόμπη.

Γιατί
ΠΡΟΒΟΛΗ

Προφανή και πολύ σοβαρά ερωτήματα προκαλεί το γεγονός πως ενώ η είδηση με -σχεδόν πανομοιότυπο- τίτλο: «Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Κινδύνευσε το σπίτι του Κώστα Σκρέκα», δημοσιεύθηκε από πολύ μεγάλες ενημερωτικές ιστοσελίδες, εξαφανίστηκε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Ενδεικτικά παρακάτω:

Ευτυχώς, η διαδικτυακή τεχνολογία, όπως το Google Cache και το Web Archive μας δίνουν τη δυνατότητα να δούμε την αρχική είδηση ακόμα και όταν έχει κατέβει.

ΕΔΩ η είδηση όπως δημοσιεύηκε στην ιστοσελίδα του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.

Διαβάζουμε στο ρεπορτάζ:

«Ώρες αγωνίας έζησε ο Κώστας Σκρέκας από τη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά στη Βαρυμπόμπη. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα trikalavoice.gr, το σπίτι του υπουργού Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, όπου ζει με τη σύζυγό του, Ειρήνη, και τις δυο κόρες τους, βρίσκεται στο Κρυονέρι Αττικής, και «πολιορκήθηκε» από τις φλόγες.

Ο Κώστας Σκρέκας από χθες το πρωί βρέθηκε δίπλα στα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ τα οποία καταβάλλουν ακόμη τεράστια προσπάθεια για την αποκατάσταση των βλαβών στο ηλεκτρικό δίκτυο στις περιοχές της Βόρειας Αττικής, που επλήγησαν από τη μεγάλη φωτιά».

Η τοπική ιστοσελίδα trikalavoice.gr, από την ιδιαίτερη πατρίδα του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που όπως φαίνεται μετέδοσε πρώτη την είδηση, έχει επίσης "κατεβάσει" το θέμα.


Τα σοβαρά ερώτηματα που προκύπτουν είναι τα παρακάτω:

- Για ποιο λόγο "εξαφανίστηκε" μαζικά, από τόσες πολλές μεγάλες ιστοσελίδες, η είδηση πως το σπίτι του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κινδύνεψε από την πυρκαγιά; 

- Η είδηση είναι ψευδής;

- Ο υπουργός Περιβάλλοντος διαθέτει όντως ιδιόκτητο σπίτι μέσα σε δασική έκταση στην Βαρυμπόμπη;

- Κινδύνεψε το σπίτι του; Αν ναι, πως -ευτυχώς- διεσώθει;

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ