Πότε επιτέλους θα ζητήσουν συγνώμη από το Νίκο Χαρδαλιά οι πυρόπληκτοι;

Και η αχαριστία έχει τα όριά της. Έκαναν ότι μπορούσαν. Ζήτησαν σχεδόν συγνώμη για «τυχόν αστοχίες... και τις όποιες αδυναμίες». Εκκένωσαν -αποκλειστικά- τα πάντα. Μας κάνουν τη χάρη και δίνουν συνέντευξη Τύπου μετά από 8 ημέρες διαγγελμάτων και ανακοινώσεων, χωρίς κανένας να μην μπορεί να θέσει ερωτήσεις. Σε ποιον νομίζετε ότι μιλάτε στο κάτω-κάτω;

Πότε επιτέλους θα ζητήσουν συγνώμη από το Νίκο Χαρδαλιά οι πυρόπληκτοι;
ΠΡΟΒΟΛΗ

Πάμε τώρα στα σοβαρά.

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που ο Νίκος Χαρδαλιάς σηκώνει -με ύφος αγροίκου- το δάχτυλο και φωνάζει στους αχάριστους πολίτες που δεν κατανοούν πόσο τυχερή είναι η χώρα που έχει αυτή την κυβέρνηση και τον ίδιο προσωπικά, αλλά στη χθεσινή συνέντευξή Τύπου (την ώρα που η Εύβοια, η Ηλεία, η Αρκαδία και άλλες περιοχές, ακόμα φλέγονται), ξεπέρασε κάθε όριο. Και ύφους και υποκρισίας

Άλλοτε με φωνές και επιθετικότητα και άλλοτε με κροκοδείλια δάκρυα, διαβάζοντας συγχρόνως τις σημειώσεις του και απαντώντας σε "προσημειωμένες" ερωτήσεις από φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, ο Νίκος Χαρδαλιάς πήρε πίσω την –περίπου- συγνώμη «για τις όποιες αδυναμίες και τυχόν αστοχίες» που έγραψαν αριστουργηματικά οι λογογράφοι του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ας απολαύσουμε τον καλλιεργημένο και ανιδιοτελή λόγο του Νίκου Χαρδαλιά, χωρίς καμία αναφορά στο "Εγώ" και κυρίως με αυτοκριτική:

- «Είχαμε απώλειες σε σπίτια... κάποια σπίτια, είναι αλήθεια.... άρα τι ήταν λάθος;»

Αρχίζουμε με αυτό γιατί προϋποθέτει μεγάλο απόθεμα παλιανθρωπιάς για να το ξεστομίσεις.

Πάμε παρακάτω:

- «Λυπάμαι που τόσο ανεύθυνα κάποιοι επικαλούνται ζητήματα που δεν γνωρίζουν ή δεν αντιλαμβάνονται»

- «Νομίζετε πως είναι εύκολος ο συντονισμός;» 

- «Κάηκε κανένας οικισμός ολοσχερώς;» (ναι, το είπε αν ρωτάτε από μέσα σας)

- «ΕΙΜΑΣΤΕ αποφασισμένοι να σπάσουμε αυγά»

- «Κύριο μέλημά ΜΑΣ η ανθρώπινη ζωή, μετά η ανθρώπινη περιουσία και τέλος όσο και αν πονάμε να το λέμε το φυσικό περιβάλλον»

- «Πάντα ΕΙΧΑ αίσθηση καθήκοντος και πάντα ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΑ την ευθύνη ΜΟΥ».

- «ΕΓΩ παραμένω κρατικός λειτουργός, ένας άνθρωπος του καθήκοντος»

- «Κάθε σπίτι που χάνεται για όλους είναι μια τραγωδία και είναι μια μαχαιριά στην καρδιά μας. Όμως αυτό που ξέρω είναι πως αυτές τις μέρες δόθηκε μια τεράστια μάχη. Άυπνοι όλες αυτές τις ημέρες μείναμε εκεί»

- «ΑΝ χρειαστεί θα αποδοθούν οι ευθύνες... η χώρα μας ήτανε περισσότερο ενισχυμένη ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ. Θα κάνουμε την αυτοκριτική που κάνουμε κάθε φορά».

- «Να σας φιλοξενήσουμε στο κέντρο για να δείτε πως γίνεται η εκκένωση. Δίνουμε τον καλύτερό ΜΑΣ εαυτό»

- «ΔΕΝ μπορώ να βρω μεγάλα λάθη επιχειρησιακά».

- «Προφανώς και είχαμε προετοιμαστεί».

Όπως καταλαβαίνετε, διαβάζοντας μερικές μόνο από τις ατάκες του Νίκου Χαρδαλιά (δυστυχώς το ύφος και ο τόνος του βαρύμαγκα που μας κάνει χάρη και μας απευθύνει τον λόγο, δεν μπορεί να αποδοθεί στον γραπτό λόγο), πάντα θα μπορεί να υπάρξει μια μεγαλύτερη καταστροφή από αυτή που ζούμε εδώ και δύο χρόνια, όχι μόνο με τις πρόσφατες πυρκαγιες.

Αλλά ευτυχώς για την πατρίδα και τους αχάριστους πολίτες, υπάρχει Εκείνος εκεί. Άγρυπνος φρουρός. Να αποτρέπει το χειρότερο.

Ναι, τόσο προσβλητική και αυτοαναφορική ήταν -και- αυτή η συνέντευξη Τύπου.

Και αφήνουμε μια ατάκα για το τέλος.

- «Να χτυπήσω ξύλο δεν είχαμε απώλεια ανθρώπινης ζωής».

Αντί επιλόγου, η παρακάτω ανάρτηση στο Twitter, τα λέει όλα.

ή μάλλον όχι, καλύτερα να κλείσουμε με μια ανάρτηση υποστηρικτή και ψηφοφόρου της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Αυτή είναι ακόμα πιο ενδεικτική.

Χωρίς σχόλια. Δεν υπάρχουν άλλωστε λέξεις.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ