"Βόμβα" από Deutsche Welle: Η Ελλάδα καθυστέρησε ηθελημένα να ζητήσει διεθνή βοήθεια - Γι αυτό κάηκαν εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα (video)

Ρεπορτάζ της ανταποκρίτριας της τηλεόρασης της Deutsche Welle στην Ελλάδα κάνει ξεκάθαρα λόγο για καθυστερημένο αίτημα της χώρας για διεθνή βοήθεια κατάσβεσης, το οποίο είχε ως τραγικό αποτέλεσμα την καταστροφή εκατοντάδων χιλιάδων στρεμμάτων.

ΠΡΟΒΟΛΗ

Σχετικά με την έγκαιρη κατάθεση αιτήματος για βοήθεια από τον ευρωπαϊκό οργανισμό Πολιτικής Προστασίας, η δημοσιογράφος της Deutsche Welle που βρίσκεται  στην Ελλάδα, τόνισε πως «ασφαλώς και η βοήθεια ήρθε αργά».

Η ανταποκρίτρια υπογράμμισε πως εάν η βοήθεια ερχόταν νωρίτερα θα είχαν σωθεί πολλά χιλιάδες στρέμματα, ενώ τόνισε πως η καθυστέρηση του αιτήματος ευρωπαικής βοήθειας από την ελληνική κυβέρνηση έγινε πιθανόν λόγω «εθνικής υπερηφάνειας».

«Φυσικά και η διεθνής βοήθεια για την Ελλάδα ήρθε πολύ αργά. Συναντηθήκαμε με Πολωνούς πυροσβέστες που μας είπαν πως ταξίδευαν για 3 ημέρες και έφυγαν κατευθείαν από την Πολωνία μόλις κατεύθασε το αίτημα της Ελλάδας. Αν θέλετε να δείξέτε τον υπεύθυνο αυτός είναι η Ελλάδα που πιθανόν από εθνική υπερηφάνεια ή άλλα πράγματα που είχαν στο μυαλό τους, ζήτησαν διεθνή βοήθεια πάρα πολύ αργά. Αυτοί οι άνθρωποι που κατεύθασαν να βοηθήσουν από το εξωτερικό θα μπορούσαν να είναι εξαιρετικά χρήσιμοι για την καταπολέμηση της φωτιάς, αν βρίσκονταν στην Ελλάδα έστω και 2-3 μέρες πιο νωρίς», δήλωσε με νόημα η ανταποκρίτρια της Deutsche Welle.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ