Ακάθεκτος για τρίτη μέρα ο Πατούλης: «Το Κράτος ευθύνεται για τις πυρκαγιές - Η Περιφέρεια απλά βοηθάει» (video)

«Βγήκατε ξαφνικά Περιφερειάρχης για να μας κάψετε εδώ... βεβαίως κάψατε τις κοινωνίες κυρία Δούρου». Αυτά είναι λόγια του του τότε υποψήφιου και νυν Περιφερειάρχη Αττικής, σε προεκλογικό debate με τη Ρένα Δούρου. Τρία χρόνια μετά, ο Γιώργος Πατούλης ισχυρίζεται πως η Περιφέρεια έχει απλά συνπεπικουρικό ρόλο στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών και η ευθύνη βαραίνει κυρίως το "επιτελικό κράτος". 

Ακάθεκτος για τρίτη μέρα ο Πατούλης: «Το Κράτος ευθύνεται για τις πυρκαγιές - Η Περιφέρεια απλά βοηθάει» (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Ο καθένας έχει το δικό του μερίδιο ευθύνης, δεν ειναι ότι δεν έχει και κάποια ευθύνη και η Περιφέρεια Αττικής», ανέφερε η δημοσιογράφος, Ευλαμπία Ρέβη, μιλώντας με τον Γιώργο Πατούλη, σήμερα (19/08) στο Open.

«Κυρία Ρέβη αν θέλετε να είστε ο κριτής κάντε το εσείς, αλλά αυτό που πρέπει να καταλάβετε και προφανώς να μην μπερδεύεστε, είναι ότι η Περιφέρεια με αυτό το νομοθετικό πλαίσιο το οποίο διέπει το Κράτος μας -και δεν είμαστε οι νομοθέτες εμείς, νομοθέτες είναι οι εκάστοτε κυβερνήσεις- δίνουν την αρμοδιότητα της συνεπικουρίας όσον αφορα των επιγειων δυνάμεων και όταν υπάρχει θέμα εκκένωσης μετά από εισήγηση του πυροσβεστικού σώματος, εφόσον είναι πάνω από δύο (πόλεις - χωριά) στην Περιφέρεια, τότε μόνο την κάνει ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης», δήλωσε (με ισχυρό μάλιστα τόνο mansplaining) o Περιφερειάρχης Αττικής.

Το βίντεο που ανέβασε χρήστης του twitter είναι χαρακτηριστικό:

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ