Λινού: Το lockdown αποδείχτηκε επικίνδυνο (video)

Την άποψη πως το lockdown αποδείχθηκε επικίνδυνο εξέφρασε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega το Σαββατοκύριακο, η καθηγήτρια επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού

Λινού: Το lockdown αποδείχτηκε επικίνδυνο (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Η κ. Λινού επικαλέστηκε μάλιστα και σχετικές μελέτες, οι οποίες όπως ισψυρίστηκε απέδειξαν ότι παρά το γεγονός πως περιορίστηκαν γενικά οι μετακινήσεις, ο συγχρωτισμός αυξήθηκε σε άλλα σημεία, όπως για παράδειγμα τα σούπερ μάρκετ. 

«Λειτουργούμε σαν να μην έχουμε εμβόλιο. Οι κίνδυνοι παραμένουν υψηλοί. Το 50% στη χώρα δεν έχει εμβολιαστεί. Το lockdown αποδείχτηκε μάλλον επισφαλής και επικίνδυνο. Υπήρξαν μελέτες που έδειξαν ότι μπορεί να κλείσαμε την κινητικότητά μας, αλλά αυξήθηκε ο συγχρωτισμός σε συγκεκριμένες ώρες στα σούπερ μάρκετ. Ο ιός μας αναγκάζει να μαθαίνουμε πράγματα. Έχουμε πάρα πολλές προκλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο για το πως θα αντιμετωπίσουμε αυτή την πανδημία (...) Χρειάζεται κάθε δυνατή προσπάθεια να επικοινωνήσομε με όλους και να τους πείσουμε για την ανάγκη του εμβολιασμού. Η υποχρεωτικότητα είναι διαφορετικό πράγμα από το να ασκείς ορισμένα επαγγέλματα. Άλλο είναι να πω ότι ζεις στην Ελλάδα, άρα εμβολιάζεσαι υποχρεωτικά και άλλο να πω αν δεν είσαι εμβολιασμένος δεν μπορείς να κάνεις ορισμένες δουλειές», δήλωσε η κ. Λινού.

Σχετικά με την είδηση ότι το εμβόλιο της Phizer είναι πολύ κοντά στο να πάρει οριστική άδεια από τον Οργανισμό Φαρμάκων των ΗΠΑ, Η κ. Λινού τόνισε πως «αυτό δημιουργεί μία ισχυρότατη απάντηση στους αντιεμβολιαστές, οι οποίοι χρησιμοποιούν σαν επιχείρημα ότι δεν είναι δοκιμασμένο».

Σχετικά με τους γονείς που δεν θέλουν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, η κ. Λινού άνέφερε πως θέτουν τα παιδιά τους σε τεράστιο κίνδυνο και συνιστά στους γονείς να μελετήσουν τι λένε οι επιστήμονες.
Συγκεκριμένα η καθηγήτρια επιδημιολογίας δήλωσε πως «οι γονείς θα πρέπει πολύ σοβαρά να αναθεωρήσουν αυτή την άποψη και να μελετήσουν τι λένε οι παγκόσμιοι οργανισμοί και οι επιστήμονες, αλλιώς εκθέτουν τα παιδιά τους σε ένα τεράστιο κίνδυνο κάποιας μόνιμης αναπηρίας. Η νόσος περνάει εύκολα, αλλά το 10% των νέων ανθρώπων θα παρουσιάσουν σύνδρομο long Covid».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ