Δήμαρχος Μαντουδίου: «Πλήρης ανεπάρκεια της κυβέρνησης - Όλοι είδαν πως μας παράτησαν» (video)

Η αποτίμηση της μεγαλύτερης οικολογικής καταστροφής στην ιστορία της χώρας στην σημερινή κατεπείγουσα συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Στερεάς Ελλάδας ήταν καταιγιστική. Λίγες μέρες πριν από τη σημερινή δήλωση - "βόμβα" του γαλάζιου Περιφερειάρχη, Φάνη Σπάνού, ο οποίος ανέφερε πως «υπήρχε εντολή μη κατάσβεσης», ο δήμαρχος Μαντουδίου, Γεώργιος Τσαπουρνιώτης, είχε προβεί και αυτός σε σοβαρές καταγγελίες.

Δήμαρχος Μαντουδίου: «Πλήρης ανεπάρκεια της κυβέρνησης - Όλοι είδαν πως μας παράτησαν» (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Με παρέμβασή του, πριν τέσσερις ημέρες, ο Δήμαρχος Μαντουδίου, είχε καταγγείλει την κυβέρνηση και την Πολιτική Προστασία πως παράτησαν στην τύχη τους, τους κατοίκους της Εύβοιας, που έδωσαν σχεδόν μόνοι τους τη μάχη για να προστατέψουν τον τόπο και τις περιουσίες τους.

«Όλοι είδαμε τις ελλείψεις. Όλοι είδαμε ότι μας παράτησαν. Όλοι είδαμε ότι δεν υπήρχε κανένας συντονισμός... Αυτό έχει να κάνει με την πλήρη ανεπάρκεια της κρατικής μηχανής στον τομέα της κατάσβεσης.Έχω να πω ότι αν δεν υπήρχαν όλοι αυτοί οι κάτοικοι που έκατσαν στα σπίτια τους, έκατσαν στις περιουσίες τους να τις προστατέψουν, οι ζημιές θα ήταν πενταπλάσιες», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γεώργιος Τσαπουρνιώτης.

Διαβάστε και δείτε το υποτιτλισμένο βίντεο με τη δήλωση του προέδρου του Μαντουδίου:

«Η ηγεσία της πυροσβεστικής όλες τις μέρες αυτές τόνιζε ότι έχει έλλειψη οχημάτων και εναέριων μέσων. Παρόλες τις εγκλήσεις μας, είχαμε φτάσει σε σημείο να ‘ρθούμε και στα χέρια, το ανώτερο που φτάσανε σε οχήματα σε όλη τη Βόρεια Εύβοια, αφού την Τρίτη μέρα η φωτιά είχε κατακάψει και πήγαινε και προς Ιστιαία, ήταν 50.
52 οχήματα μας δήλωσαν, με τα δύο χαλασμένα, όταν οι ίδιοι της πυροσβεστικής τόνιζαν ότι για τη συγκεκριμένη φωτιά έπρεπε ο στόλος να είναι τουλάχιστον 150 με 200 οχήματα. Επίγεια.
Σε ότι αφορά τα εναέρια, όλοι είδαμε τις ελλείψεις. Όλοι είδαμε ότι μας παράτησαν. Όλοι είδαμε ότι δεν υπήρχε κανένας συντονισμός. Όλες τις μέρες παλεύαμε με τις μπουλντόζες και με ζώνες που προσπαθούσαν να φτιάξουν οι κάτοικοι μόνοι τους. Είμασταν εκεί μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη τον Γιώργο τον Κελαϊδίτη και τον περιφερειάρχη τον Φάνη τον Σπανό μαζί στα μέτωπα όλες τις μέρες, όμως με μπουλντόζες η φωτιά δεν σβήνεται. Βλέπετε και σήμερα, τα ίδια και χειρότερα έχουμε και σε άλλες περιοχές καίγονται από άκρη σε άκρη χωρίς καμιά αντίδραση. Αυτό έχει να κάνει με την πλήρη ανεπάρκεια της κρατικής μηχανής στον τομέα της κατάσβεσης.
Έχω να πω ότι αν δεν υπήρχαν όλοι αυτοί οι κάτοικοι που έκατσαν στα σπίτια τους, έκατσαν στις περιουσίες τους να τις προστατέψουν, οι ζημιές θα ήταν πενταπλάσιες.
Από εκεί και πέρα, το ότι δεν είχαμε θύματα, αυτό –και το λέω δημοσίως στο δημοτικό συμβούλιο- ήταν καθαρά θέμα τύχης», είχε αναφέρει στην παρέμβασή του ο πρόεδρος του Μαντουδίου.

Αυτό που θα έχει ενδιαφέρον να δούμε από εδώ και πέρα, είναι αν οι δημοτικοί και περιφερειακοί άρχοντες θα συνεχίσουν τις καταγγελίες τους και θα απαιτήσουν να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι της πρωτοφανούς καταστροφής ή αν... ξαφνικά θα αρχίσουν να "μαλακώνουν".


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ:

«Υπήρχε εντολή μη κατάσβεσης της πυρκαγιάς» - "Βόμβες" μεγατόνων από τον "γαλάζιο" Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας (video)

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ