Απαράδεκτο και αγενέστατο mansplaining Μητσοτάκη στην Φώφη Γεννηματά (video)

Το "πατρονάρισμα" του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Φώφη Γεννηματά, σήμερα στη Βουλή, δεν είναι μόνο χαρακτηριστικό παράδειγμα mansplaining*, αλλά και δείγμα της αγένειας του πρωθυπουργού απέναντι στους πολιτικούς του αντιπάλους, όταν χάνει τον έλεγχο.

Απαράδεκτο και αγενέστατο mansplaining Μητσοτάκη στην Φώφη Γεννηματά (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Τόσο δύσκολο σας είναι να το καταλάβετε; Να μιλήσετε σε αυτούς που σας γράφουν τους λόγους», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής, με ένα αχαρακτήριστα υποτιμητικό ύφος, απευθυνόμενος στην Φώφη Γεννηματά.

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός απευθύνεται με αυτόν τον υποτιμητικό και αγενέστατο τρόπο στην πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, σε ομιλίες των πολιτκών αρχηγών στη Βουλή.

Εκτός του προφανούς mansplaining*, είναι και τραγικά ειρωνικό, ο πολιτικός που δεν μπορεί να αρθρώσει λεξούλα ή που λέει ακατάληπτες φράσεις, αν δεν έχει γραμμένο κείμενο μπροστά του, να νουθετεί την Φώφη Γεννηματά, που -αν μη τι άλλο και όποιες διαφωνίες μπορεί κάποιος να έχει κάποιος μαζί της- δεν αντιμετωπίζει προβλήματα εκφοράς κατανοητού και ρέοντα λόγου στις ομιλίες της.


*mansplaining (μανσπλέινινγκ): Συνδυασμός των λέξεων man (άνδρας) και explaining (εξήγηση)  - Η πράξη του να εξηγεί ένας άνδρας σε μια γυναίκα κάτι με τρόπο εμφατικά περιφρονητικό και πατροναριστικό. Με λίγα λόγια «εγώ ξέρω, εσύ δεν ξέρεις»

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ