Συγγενής θυμάτων στο Μάτι: «Αξιωματικοί αγνόησαν εντολές και δεν έκαναν τίποτα - Ο επικεφαλής πάρκαρε το ελικόπτερο του στα Μέγαρα» (video)

Ο Αριστείδης Χερουβείμ, έχασε τη μητέρα του, την αδελφή του και τις ανιψιές του στο Μάτι. Πριν λίγο καιρό είχε μιλήσει στο Mega για τις ευθύνες των επιχειρησιακών παραγόντων, που αργότερα επιβράβευσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη με προαγωγές και τοποθετήσεις σε πολιτικές θέσεις.

Συγγενής θυμάτων στο Μάτι: «Αξιωματικοί αγνόησαν εντολές και δεν έκαναν τίποτα - Ο επικεφαλής πάρκαρε το ελικόπτερο του στα Μέγαρα» (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Το πόρισμα του ανακριτή, κάπου λέει χαρακτηριστικά "Καθόντουσαν στο θρόνο τους, στο όρος Αιγάλεω, σαν τον Ξέρξη και παρακολουθούσαν". Δεν έκανε κανένας τίποτα. Αναφέρει ότι τρεις αξιωματικοί της πυροσβεστικής σε πολύ καίριες θέσεις, όχι μόνο εγκατέλειψαν τη θέση τους... κάποιοι εγκατέλειψαν τη θέση τους και κάποιοι αγνόησαν εντολές. Να σας πω χαρακτηριστικά πως ο επιτηρητής, που παρακολουθούσε πως θα πάει η φωτιά από το ελικόπτερο, επικαλέστηκε ότι τελειώνουν τα καύσιμα -στη συνέχεια βέβαια βρέθηκε ότι είχε αρκετά καύσιμα- πήρε το ελικόπτερο και αντί να πάει για ανεφοδιασμό, είτε στο Ελευθέριος Βενιζέλος που είναι δίπλα, είτε στη Βάση Ελικοπτέρων που είναι δίπλα, πήγε το πάρκαρε στα Μέγαρα και γύρισε οδικώς στο Μάτι το βράδυ αφού είχε καεί το σύμπαν».

Η συγκλονιστική μαρτυρία του Αριστείδη Χερουβείμ, παραπάνω (όπως και το πόρισμα του ανακριτή που επικαλείται), σε κάνει να αναρωτιέσαι πως είναι δυνατόν, σχεδόν όλοι οι επιχειρησιακοί υπεύθυνοι που ενεπλάκησαν στην τραγωδία στο Μάτι, να έχουν επιβραβευθεί με προαγωγές και καίριες τοποθετήσεις, από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, αμέσως μετά τις εκλογές του 2019.

Θυμίζουμε πως στην ίδια εκπομπή, ο δικηγόρος των συγγενών θυμάτων στο Μάτι, Βασίλης Ταουξής, είχε δηλώσει:

«Οποιοσδήποτε δημόσιος υπάλληλος, για οποιοδήποτε αδίκημα, θα ετίθετο εκτός υπηρεσίας με συνοπτικές διαδικασίες. Στην προκειμένη περίπτωση (για τους υπεύθυνους στο Μάτι) έχουμε δεκάδες προαγωγές. Λες και το αδίκημά τους ήταν να περάσουν με κόκκινο φανάρι. αυτή η αντιστοιχία έρχεται στο μυαλό μου και όχι ότι όλοι αυτοί που είναι κατηγορούμενοι, είναι υπόλογοι για 102 θανάτους. Τους περισσότερους από αυτούς, τους προήγαγαν και κάποιος από αυτούς έχει πάρει και σημαντική πολιτική θέση»

 

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ