#Πλεύρης: Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο απαιτεί συγγνώμη από τον ακροδεξιό υπουργό Υγείας

Ο νέος υπουργός βρισκόταν σήμερα από νωρίς το πρωί στο υπουργείο Υγείας» δηλώνοντας: «Είναι η πρώτη ημέρα, ήρθαμε από το πρωί, εργαζόμαστε και ενημερωνόμαστε. Από εκεί και πέρα παρακολουθούμε όλη την κατάσταση και τη διαχειριζόμαστε. Καταλαβαίνετε ότι κατά βάση και εμείς αυτή τη στιγμή ενημερωνόμαστε. Θα διαχειριστούμε όλα τα θέματα και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα λειτουργίας. Ο Νόμος εφαρμόζεται και εφαρμοστεί. Όταν ενημερωθούμε θα είμαστε έτοιμοι να πούμε παραπάνω πράγματα». 

#Πλεύρης: Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο απαιτεί συγγνώμη από τον ακροδεξιό υπουργό Υγείας
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ένα από τα «παραπάνω πράγματα» που θα χρειαστεί να πει ο Θάνος Πλεύρης είναι μια συγγνώμη στον εβραϊκό λαό, που με την παρακάτω ανακοίνωση-κόλαφο ζητά το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο μετά την απόφαση υπουργοποίησής του.


Ο νέος υπουργός Υγείας ζητούσε νεκρούς πρόσφυγες και συμμετείχε σε πορεία της Χρυσής Αυγής (video)


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΘΑΝΟΥ ΠΛΕΥΡΗ:

 Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εκφράζει την ανησυχία του από την τοποθέτηση του κ. Θάνου Πλεύρη στη θέση του Υπουργού Υγείας.

Ο κ. Θάνος Πλεύρης το 2009 ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης έκανε, μεταξύ άλλων, την εξής αναφορά: «…..Και θα σας πω σε θέματα που σας έχουν προβληματίσει: Σας προβλημάτισε η αναφορά για το Άουσβιτς. Που λέει ότι «να τηρείται σε καλή κατάσταση το στρατόπεδο του Άουσβιτς». Εγώ παίρνω την ακραία εκδοχή. Ότι ο κατηγορούμενος εκεί πέρα εννοεί: «Να διατηρείται σε καλή κατάσταση το στρατόπεδο του Άουσβιτς, γιατί θέλω κάποια στιγμή να επανέλθει εθνικοσοσιαλιστικό καθεστώς, να επανέλθει ο Χίτλερ, να πάρει τους Εβραίους και να τους βάλει στο Άουσβιτς». Ποια παρότρυνση είναι αυτή; Ποια διέγερση; Δεν μπορεί δηλαδή κάποιος να πιστεύει και να θέλει να πιστεύει ότι«θέλω να εξοντώσω κάποιον;».

Περιμένουμε από τον κ. Θάνο Πλεύρη την έκφραση συγνώμης προς τον Εβραϊκό λαό για την αναφορά του αυτή και σαφή καταδίκη της μισαλλοδοξίας, του αντισημιτισμού και των αρνητών του Ολοκαυτώματος, ευθυγραμμιζόμενος με τις διακηρυγμένες θέσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού.

Ελπίζουμε δε ότι ο νέος υπουργός θα αντιμετωπίσει όλους τους πολίτες της χώρας ισότιμα, ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής ή θρησκεύματος.

Αθήνα, 1η Σεπτεμβρίου 2021

Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδας».


"ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ": Πλεύρης, Άδωνις, Βελόπουλος και Βορίδης - Πολύ ακροδεξιοί ακόμα και για το ΛΑ.Ο.Σ.


Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ

Τον Απρίλιο του 2019, μετά μια μακρά διαδικασία που διήρκεσε τέσσερις συνεδριάσεις, το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας κήρυξε αθώο τον Κωνσταντίνο Πλεύρη από την κατηγορία ότι παραβίασε τον αντιρατσιστικό νόμο 927/79. Η πρωτόδικη καταδίκη του σε 14 μήνες φυλάκιση με αναστολή, του είχε επιβληθεί για το περιεχόμενο του βιβλίου του «Οι Εβραίοι, όλη η αλήθεια».

Οι ισχυρισμοί  του Πλεύρη, ότι δηλαδή όσα καταλογίζει στους Εβραίους με το βιβλίο του δεν αναφέρονται σ' αυτούς «εκ μόνου του λόγου της φυλετικής ή εθνικής καταγωγής τους ή του θρησκεύματος» έγινε κατά πλειοψηφία δεκτή από τη σύνθεση του Εφετείου (με ψήφους 4-1). Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν προτρέπουν σε ρατσιστική διάκριση ή βία, ούτε καν προσβάλλουν (όπως απαιτεί ο αντιρατσιστικός νόμος) φράσεις όπως:

- «Έτσι θέλουν οι Εβραίοι, διότι μόνον έτσι καταλαβαίνουν: εντός 24 ωρών και εκτελεστικό απόσπασμα».

- «Εβραίος και άνθρωπος είναι έννοιες αντιφατικές, δηλαδή η μία αποκλείει την άλλη».

- «Η όλη των εγκληματική συμπεριφορά δικαιολογεί τας πράξεις των Ναζί εναντίον των και κάτι περισσότερον. Τας δικαιώνει».

- «Η ιστορία της ανθρωπότητος θα καταλογίση στον Αδόλφο Χίτλερ τα εξής: Δεν απήλλαξε, ενώ ηδύνατο την Ευρώπη από τους Εβραίους».

- «Τους καταφρονούμε δια την ηθικήν των, δια την θρησκείαν των, δια τας πράξεις των, που όλα μαζί αποδεικνύουν ότι είναι υπάνθρωποι».

Μία μέρα μετά την αθωωτική απόφαση ακολούθησε άρθρο στην «Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ» του Μονάχου της δημοσιογράφου Κριστιάνε Σλέτσερ, με τίτλο «Ο θρίαμβος ενός ρατσιστή» και υπότιτλο «Αθώωση του Πλεύρη, του Έλληνα αρνητή του Ολοκαυτώματος».

Κυρίες και κύριοι ο νέος υπουργός Υγείας της χώρας μας. Να τον χαιρόμαστε.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ