Ο υφυπουργός Παιδείας για Σταυρούπολη: «Eγώ είδα βία από τους αντιφασίστες» (video)

Βγαλμένη από το "εγχειρίδιο" των πρώτων μνημονιακών ετών και τη επικίνδυνη θεωρία των "δύο άκρων", ήταν η δήλωση του υφυπουργού Παιδείας, Άγγελου Συρίγου.

Ο υφυπουργός Παιδείας για Σταυρούπολη: «Eγώ είδα βία από τους αντιφασίστες» (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Το πιο βασικό είναι η καταδίκη της βίας από όλους, από όπου και αν προέρχεται. Αυτό είναι το πιο βασικό από όλα. Από ότι είδα τις τελευταίες μέρες βία άσκησαν και εκείνοι που επιτέθηκαν στους φασίστες», τόνισε με νόημα ο υφυπουργός Παιδείας μιλώντας στην ΕΡΤ.

Όταν ο παρουσιαστής της εκπομπής είπε απευθυνόμενος στον Άγγελο Συρίγο πως «εγώ από μέσα είδα τη βία. Απ έξω είδα συγκέντρωση, είδα κόσμο, είδα μαθητές, είδα φοιτητές. Εγώ δεν είδα καμιά επίθεση απ' έξω», ο υφυπουργός Παιδείας, θέλοντας να εξισώσει αντιφασίστες με φασίστες, απάντησε: «Αυτά έγιναν χθες. Προχθές εγώ από αυτά που είδα, είδα βία από απ' έξω».

Μάλιστα Ο κ. Συρίγος κάλεσε όλα τα κόμματα να καταδικάσουν και τους νεοναζιστές και τους αντιφασίστες, ταυτιζόμενος πλήρως με τη "γραμμή" του υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης.

Απ' ότι φαίνεται το μάθημα της προηγούμενης δεκαετίας που οδήγησε στις δολοφονίες του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, δεν έγινε μάθημα.

 

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ